Programma Echter Kermis 2017

Zaterdag 7 oktober
12:00 uur:
Vanaf die tijd kunnen kinderen een gratis ballon afhalen met kaartje voor de ballonnenwedstrijd. De vrachtwagen staat tegenover bloemenhuis Dingelstad.
13:00 uur:
Vertrek grote feeststoet vanaf café/discotheek Stoba aan de Bovenste Straat 34. Optochtroute: Bovenste straat, Vrijthof, Diepstraat, St. Jorisstraat, Kerkveldsweg West: Tussenstop bij Zorgcentrum "de Egthe" voor het aanbieden van kermisvlaai voor de bewoners, een optreden van turnsters, acrogymnasten en dansers van TV Patrick en muziek door de drumband van Pergamijn en Kon. Harmonie St. Caecilia. Daarna vervolg route: Pr. Hendrikstraat, Gasthuisstraat, Molenstraat, we gaan het kermisterrein op bij de ingang tegenover bloemenhuis Dingelstad.
14:00 uur:
Officiële opening van de kermis bij de attractie 'Sound Machine' door onze burgemeester dhr. Jos Hessels, wethouder kermiszaken dhr. Peter Ruijten en vertegenwoordigers van de beide kermisbonden, Turnvereniging Patrick en de 3 Echter Kermismascottes. Voor iedereen is er aansluitend gratis het eerste heerlijk frisse en smaakvolle Bavaria Kermisbier bij de poffertjessalon!

Zondag 8 oktober
10:45 uur:
23e feestelijk Heilige Mis op het kermisterrein bij de Autoscooter van fam. Hinzen met muzikale medewerking van zanggroep ‘Mes Amis” uit Koningsbosch en het Kermisconcertorgel van de fam. Hinzen. Celebranten: Hoofdaalmoezenier Bernhard van Welzenes en Pastoor Rainer Kanke.
11:50 uur:
Mini-koffieconcert door Jeugdharmonie St. Caecilia bij de Poffertjessalon.

Maandag 9 oktober
13:30 uur:
Seniorenmiddag bij All In Echt – Zaal open 13:00 uur (Deze middag is alleen bedoeld voor de senioren van de oude gemeente Echt)

Dinsdag 10 oktober
17:00 tot 19:00 uur:
Inleveren van de kleurplaten bij de Poffertjessalon
(Bij inlevering van de kleurplaat, krijgt ieder kind een mooie knuffel en gratis lot voor de kinderloterij)

Woensdag 11 oktober
14:00 tot 16:30 uur:
Kindermiddag met om 15:00 uur een bezoek van “Paw Patrol”. Er is gratis chips en tussen 14.00 uur en 16.30 uur gratis schminken.
19:00 uur:
Start trekking kinderloterij (met prachtige prijzen) en bekendmaking uitslag kleurwedstrijd voor de ingang van het gemeentehuis. Met medewerking van de Echter Kermismascottes.

Vrijdag 13 oktober
Besloten feestavond voor de exploitanten en de organisatie, tevens uitreiking Oorkonde (Jury en Publieksprijs) mooiste en beste kermisattractie 2017.

Zaterdag 14 oktober
13:00 tot 17:00 uur:
Inleveren strookjes grote kermisloterij onder feestelijke klanken van kermisconcertorgel van Fam. Hinzen op de Plats.
21.15 uur:
Spetterend optreden van dansschool “N Dance” voor het gemeentehuis.
21:30 uur:
Trekking grote kermisloterij op het bordes van het gemeentehuis door wethouder kermiszaken dhr. Peter Ruijten.

Zondag 15 oktober
16:00 uur:
Optreden sambagroep “Animoso”
22:00 uur:
Spectaculaire vuurwerkshow op de parkeerplaats achter het Gemeentehuis.
24:00 uur:
Echter Kermis 2017 is ten einde - op naar 2018!

Onze eigen Lokale omroep LOES zal ook dit jaar bij diverse programmapunten aanwezig zijn met een camerateam. Dat belooft weer mooie beelden en veel nageniet-plezier!