..

Charlie Dukes Museum of Militaria

Sadley this museum is a thing of the past to

Look how beautiful this was

Timberwolf Timberwolf

The Museum was owned by a veteran of the American 104th Infantry Division

Searching the internet for the American 104th Infantry Division (the Timberwolves) and their stories of WW2 like we often do we founds these people.

Zoekend op internet naar verhalen van de Amerikaanse 104de infantry divisie (de Timberwolven) en hun verhalen uit de tweede wereld oorlog vonden we deze mensen.

Gracie Charlie

Mr. Dukes decided to join the Army on October 26, 1942 and was transferred to the 104th infantry Division at Camp Carson in March 1944.

He joined the 3rd Squad, 3rd platoon, L Company, 413th infantry, 104th Timberwolf Division.

His last battle he fought on Hill 303 near Eschweiler Germany then he was taken prisoner by the Germans.

First they took him to Stalag XIIA, a prisoner of war camp in Limburg.

Later they were transported in boxcars to eastern Germany close to the Polish border.

With the impending liberation the Germans fleed west leaving the prisoners to be liberated by the Russians.

When the Russians kept them in another sort of detention camp he decided to escape.

Men. Dukes besloot op 26 Oktober 1942 om bij het leger te gaan. In Maart 1944 werd hij overgeplaatst naar de 104de infanterie Divisie in Kamp Carson.

Hij kwam bij de 3de groep, 3de peloton, Compagnie L, 413de infanterie, 104de Timberwolf Divisie.

Zijn laatste strijd vocht hij op Heuvel 303 in de buurt van Eschweiler, Duitsland. Toen werd hij gevangen genomen door de Duitsers.

Eerst werd hij even ondergebracht in Stalag XIIA, een krijgsgevangenen kamp in Limburg. Later werden ze in goederen wagons naar oost Duitsland vlak bij de Poolse grens gebracht.

Met de naderende bevrijding vluchtten de Duitsers naar het westen, hun gevangenen achterlatend om door de Russen bevrijd te worden.

Toen de Russen hen in een ander soort kamp opgesloten hielden besloot hij te ontsnappen.

MUSEUM

....

385th Field Artillery Bn-104th Division

385ste Veld Artillerie Bn-104de Divisie

386th Field Artillery Bn-104th Division

386ste Veld Artillerie Bn-104de Divisie

387th Field Artillery Bn-104th Division

387ste Veld Artillerie Bn-104de Divisie

....

....

..

Goede Morgen! Hier spreekt Charlie Dukes...Zoals ik dat de laatste 17 jaar al doe. Onderwerp... 2e Wereld Oorlog.

In mijn rol als "levende link naar de geschiedenis", vertel ik hoe onze vrijheden gewonnen werden, Nu heb ik het Charlie Dukes's Museum van Militaria gecreŽerd.

Te zien waren:

Aan de bloem hangt een kaartje met daarop: Amerikaanse Ex Krijgsgevangenen. "Wij bestaan om hen te helpen die zichzelf niet kunnen helpen"

De bloem gekozen als een nationaal symbool in herinnering aan alle ex krijgsgevangenen is het madeliefje. De militaire gedrags code gevraagd van iedere militaire persoon die bezig is met de verdediging van de Verenigde Staten, Staten waarvan alleen naam, rang en serie nummer vrijwillig vrijgegeven kunnen worden aan de vijand.

De Amerikaanse folklore geeft al lang aan dat "madeliefjes niet kletsen", wat ervoor zorgt dat het een serieus tribuut is aan hen die ontbering in stilte hebben ondergaan.

 

 

Rechts: Ik ken niets in het burgerlijke leven thuis, waarbij de contributie gegeven door een infanterie soldaat aan zijn land, met zijn leven van beestachtig afzien en dood ook maar bij benadering vergeleken kan worden.

Door Ernie Pyle, Oorlogs correspondent. GOD ZIJ GEDANKT DAT IK VRIJ BEN!

Amerikaanse Ex Krijgsgevangenen Charlie Dukes Commandant 1989 - 1990 afdeling illenois schrijver van Good Morning But the nightmares never end.

As an ex Prisoner of War, Mr. Charlie Dukes tells students about his experiences in WW2, during the battles during his time as a POW and as an escapy of the Russians. He also wrote a book about it which he sells from his home address.

Als ex Krijgsgevangene, verteld meneer Charlie Dukes studenten over zijn ervaringen in WO2, gedurende de gevechten en gedurende zijn tijd als krijgsgevangene en ontsnapte gevangene van de Russen. Hij schreef ook een boek hierover wat hij verkoopt vanuit zijn thuis adres.

.

Gratefully made for you by Bart Teun and Jeanne Oostvogels

Would you please sign our guestbook ----Zou u a.u.b. ons gastenboek willen tekenen

Free Guestbook from Bravenetpowered by Powered by Bravenet bravenet.com

Something to say or ask? our forum is the place --- Ons forum is een goede plaats als u iets wilt zeggen of vragen.

Free Message Forum from Bravenetpowered by Powered by Bravenet bravenet.com

Or mail us ---- Of mail ons

e-maile-mail

Ga terug naar---Go back to

..

..

©copyright Jeanne Oostvogels van Dijk

Note/opmerking: as far as we know there is no copyright the shown pictures in this site, if we are mis informed please tell us and we'll remove the picture at once / zo ver wij weten is er geen coppy right op de getoonde foto's op deze site, als we verkeerd zijn geinformeerd meld het ons dan en wij zullen betreffende afbeelding verwijderen.