Hallo,

Wie vind het niet makkelijk om als we een keer niet in de gelegenheid zijn om een televisieprogramma te kijken de video recorder in te stellen en het op een later tijdstip rustig te bekijken.
Nu de technologieën veranderen en er steeds meer technische snufjes op de markt komen zoals harddiskrecorders wordt dat alleen maar makkelijker.
Helaas wordt in deze tijd nog al snel onze dove en slechthorende medemens overgeslagen.

Nu is het zo dat er een hoop programma's in eigen taal worden ondertiteld via teletekst, zodat het zo voor dove en slechthorenden ook te volgen is.
Kijk maar eens op teletekstpagina 888 van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Talpa, BBC1, BBC2, BelgiŽ een en Canvas/Ketnet.
Helaas is dit nog niet bij alle zenders maar het is een begin.

Voor de tijd van de harddiskrecorder was er al een optie om met een VHS recorder een programma en tegelijkertijd ook de ondertiteling via teletekst op te nemen om zo voor doven en slechthorenden het opnemen van bijvoorbeeld Nederlands gesproken programma's ook de moeite waard te laten zijn.
Het meest logische vervolg zou moeten zijn een harddisk recorder die ook deze functie zou hebben.
Nu is deze functie nog op geen een harddiskrecorder te vinden.

Dit is wel een beetje jammer als je bekijkt dat er alleen al in Nederland, meer dan 1.300.000 (1,3 miljoen) geregistreerde dove en slechthorende mensen zijn waarvan er een hoop toch wel graag ondertiteling op willen kunnen nemen.

Op deze manier doe je mee aan een handtekeningenactie via email om zo de functie voor het opnemen van teletekst ook op harddiskrecorders te krijgen voor jezelf en/of onze dove en slechthorende medemens.

Het enige wat jij moet doen is onderaan je email adres invullen en op verstuur te klikken.

Deze mailform stuurt een verzoek om deze functie op de harddiskrecorders te maken naar meerdere producenten van harddiskrecorders, zoals: JVC, Samsung, Akai, Sony, Panasonic, Toschiba, Sharp, Thomson, Philips, Loewe, LG en Pioneer, om zo een zo breed mogenlijk respons te krijgen.


De tekst die naar de fabrikanten van harddiskrecorders wordt gestuurd:

Geachte fabrikant van harddiskrecorders,

Voor de tijd van de harddiskrecorder was er al een optie om met een VHS recorder een programma en tegelijkertijd ook de ondertiteling via teletekst op te nemen om zo voor doven en slechthorenden het opnemen van bijvoorbeeld Nederlands gesproken programma’s ook de moeite waard te laten zijn.

Het meest logische vervolg zou moeten zijn een harddisk recorder die ook deze functie zou hebben. Nu is dit nog op geen een harddiskrecorder te vinden, ook niet bij jullie.

Als jullie als organisatie met winstoogmerk dit niet van plan zijn om deze functie ook te ontwikkelen voor harddiskrecorders moet u er eens aan denken aan wat voor doelgroep jullie missen aangezien er alleen al in Nederland 1.300.000 (1,3 miljoen) geregistreerde dove en slechthorende mensen zijn waarvan er een hoop toch wel graag ondertiteling op willen kunnen nemen.

Op deze manier doe ik mee aan een handtekeningenactie via email om zo de functie voor het opnemen van teletekst ook op harddiskrecorders te krijgen voor mezelf / onze slechthorende medemens.

Met vriendelijke groet.

Vul uw emailadres in:*

Voor vragen en of opmerkingen over het mailform kunt u met mij contact op nemen via deze link.

Powered byYourhosting