Biografie - RadioGolfbreker

HET STATION OP HET INTERNET...
RADIO GOLFBREKER
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mijn naam is Fokko van Dijk en kom uit het Groninger land.

Mijn hele leven ben ik al bezig met het draaien van muziek en vroeger (zogenaamd) presenteren van een eigen station met mijn eerste platenspeler (van mijn Grootouders een koffer platenspeler)
Ben met de piraterij in aanraking gekomen toen ik een jaar of 10 was en als dj in een plaatselijke discotheek op mijn 15e.
Bij ons in het dorp waren vele zendamateurs actief op zowel Am, FM en op de 27 MC.
Op de 27 MC waren we toen al actief en op mijn 10e kreeg ik van een kennis een echte zender! een EL34, hiermee heb ik aardig wat uren op FM gedraaid. Maar ik wilde meer en zo kwamen er steeds zwaardere zenders met uiteindelijk een dubbele CX. Op mijn 16e kwam er achter het huis van mijn ouders ook nog eens een echte kantelmast van 27 mtr.
Vanaf die tijd konden we echt los op de FM! vele uren heb ik platen gedraaid en ook vaak midden in de nacht aan het rapporten (DX-en) Dit heb ik tot ongeveer mijn 26e gedaan.
Maar omdat er in die tijd steeds meer amateurs gepakt werden door de RCD vond mijn vriendin het tijd om hier maar eens mee te stoppen.
In mijn jeugdjaren ging ik ook vaak naar discotheek Fame in Bedum en daar draaide een latere vriend van me (Douwe Westra die ook een top drive in show had "The Magic Five") ik stond dan uren in een hoek van de disco bar en keek hoe hij alles aan elkaar draaide en praatte.
Hij was toen mijn grote voorbeeld en heb veel van hem geleerd, heb mij vanaf die tijd ook helemaal op de disco wereld gericht. Hierna heb ik nog een aantal keren samen met hem gedraaid.
Na een aantal jaren te hebben gedraaid in de plaatselijke discotheek (wat uiteindelijk ophield te bestaan) heb ik hier wat zaken van overgenomen en ben mijn eigen drive in show gestart, The Jump Inn drive in show.
Dit doe ik nog steeds en al vele jaren met heel veel plezier.
In het begin van 2017 kwam ik weer in aanraking met de piraterij maar nu op een legale manier! Op het internet.
Op dit moment draai ik bij www.debestepiratenhits.nl

Veel luister / disco plezier !

Fokko
.


Whatsapp: 06-45 97 59 80 e-mail: golfbrekerradio@ziggo.nl
Whatsapp: 06-45 97 59 80 e-mail: golfbrekerradio@ziggo.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu