Nog een laatste opmerking bij de MWV nieuwsbrief ..... zie ook hier ( toelichting ) en hier ( MWV pdf file )

Met betrekking tot tip 2 ( AGW ) worden er twee mogelijkheden aangegeven. Voor win98SE werkte de tweede mogelijkheid hier meteen. In AGW vulde ik het adres en het IRQ voor de betreffende, door mij gekozen COM poort in. Bij de eerste mogelijkheid bleef ( om wat voor reden dan ook ) win98SE problemen geven ( van het kastje naar de muur etcetera ). Het is mogelijk dat dit jou ook overkomt. Kies dan de tweede methode. Ten overvloede hieronder nog even de standaard instellingen voor de COM poorten.

COM 1 = 3F8, IRQ 4
COM 2 = 2F8, IRQ 3
COM 3 = 3E8, IRQ 4
COM 4 = 2E8, IRQ 3

En zeker ook goed om te weten .....

Met betrekking tot Winsock. Je moet de Winsock 2 update hebben als je Windows 95 of Win98 OEM gebruikt ( het wordt automatisch geinstalleerd in Win98 SE, Win2000 en WinXP ). Winsock moet in Setup Interfaces ( AGW ) enabled zijn ! Verder : als je AGWPE in combinatie met UI-View32 gebruikt en je tracht UI-View32 op te starten waarbij dit bericht verschijnt : An error occurred initializing AGWPE system 1. Address Family is not supported dan betekent dit dat het TCP/IP protocol niet geinstalleerd is op je PC. Er wordt dan geadviseerd : Create a Dialup Networking (DUN) Connection in Windows (use a dummy telephone number) and the TCP/IP protocol will be installed automatically. Maar wat ook werkt is even de netwerk kaart installeren ( onder Win98 SE ). Tijdens die installatie wordt vanaf de win98 SE CD ook hosts.sam geladen, hoeft dus niet apart te worden toegevoegd !

Dan een belangrijke opmerking met betrekking tot enige ( digi ) parameters in AGW ( Properties for Port1 : Tnc Commands ).

Let me control Parameters : aanvinken !

Persist 255
Slottime 1

Deze waarden samen zijn te vergelijken met een DWait van 0 ( aanbevolen door Bob Bruninga )
Geef niet in 256 en of 0 ! Een slot time 0 kan bijvoorbeeld de PTT Off maken ..

MaxFrame 4
Retries 15
TxDelay 25
TxTail 4

Default 9600 : eerst deze knop activeren dan bovenstaande aanpassen.

SoftDcd 64 : maar niet aangevinkt ( mode analoog, VHF tranceiver squelch net voorbij het 'randje' ).

DAMA Slave niet aangevinkt.
EAX25 Decoding niet aangevinkt.
FullDuplex niet aangevinkt.
Frack 8
RespTime 3
Check Every Units 120

Alle kans dat het nu ( goed ) werkt. Voor veel VHF UHF tranceivers en situaties van toepassing.

Tot slot nog iets over de ui-view32 digi voor als je deze enabled. Zie hier.