Over ons
Start Over ons Fotoalbum Links en Boeken Adoptie tot nu Colombia Voorstel/Reisverslag Gastenboek

 

 

 

Wij zijn Petra en Fleming Broeze-Ruiter 

 

Wij hebben elkaar ontmoet via wederzijdse vrienden. We  kwamen  elkaar wel eens tegen, maar elkaar echt kennen deden we elkaar nog niet. Dit veranderde toen we voor de gein een keer met elkaar wilden gaan squashen, iets wat we beiden nog nooit hadden gedaan en waarvan Fleming van overtuigd was dat vrouwen dat niet zouden kunnenÖ. en dat laat Petra zich maar 1 keer zeggen. De afspraak was gemaakt, maar de bewuste avond viel de stroom uit. De bar van het squashcentrum was verlicht met kaarsen, dus gingen we maar wat drinken. Dat was bijzonder gezellig, Het bleek dat wij het wel heel goed met elkaar konden vinden, dezelfde humor hebben en veel zelfde opvattingen en gezamenlijke interesses.

Samen naar de bios gaan en lekker bij elkaar op de koffie gaan bloeide in juni 1999 uit tot een relatie. Na drie maanden relatie boekten we een paar dagen Schotland, met als bedoeling uiteindelijk een week daar te blijven. Dit werd een grandioze week, echt de bevestiging van onze relatie. Na die vakantie was Petra vaker bij Fleming dan in haar eigen huisje, dus al snel werd die huur opgezegd en gingen we samenwonen. Met kerst kwam onze eerste gezinsuitbreiding in de vorm van onze hond Nina. Nina is een kruising tussen een bouvier en een Friese stabij. Een hele lieve, goed luisterende en rustige hond. Later volgden nog twee Agapornissen (kleine mini papegaaien) Pebbles en Gizmo, die soms lekker rond mogen vliegen. In december 2003 kreeg Petra op haar verjaardag een konijn, Roger. Die huppelt nu vrij rond door ons huis (wat niet ten goede komt aan onze meubels...).

Ook kwam er snel een motor, een grote hobby van Fleming. Eerst een sportievere Kawasaki ZZR 600, later een meer All-Road TDM 850. Bij de plaatselijke motorclub zit Fleming in de redactie en de eigenweekend-commissie. Doordat Fleming Reumatische Atritisch (gewrichtsreuma) heeft, heeft hij zijn hobby's voetbal en skiŽn moeten opgeven, maar in plaats daarvan zwemt hij nu wekelijks

Petra leest graag (boeken ťn tijdschriften), is creatief, geÔnteresseerd in talen en kijkt graag films. Toen ze van school afkwam, is ze eerst een jaar Au-pair geweest in Levico Terme (ItaliŽ). Hier heeft ze een jaar gepast op Sara, een meisje van 1 jaar oud. Dit was een  superjaar waarin ze goed Italiaans heeft leren spreken. Terug in Nederland is ze gaan werken in de bruidsmode.

Op 6 augustus 2003 zijn wij getrouwd in Gretna, Schotland. We hadden iedereen verteld dat we op vakantie gingen naar het zuiden van Engeland. Maar de waarheid was dat we naar Schotland gingen om daar te trouwen. Want toen we er, 6 weken voordat we op vakantie gingen, achter kwamen dat voor sommige landen ook huwlijksduur geldt als je wilt adopteren, hebben we dit snel geregeld. En wegens omstandigheden hadden we geen zin om het hier te vieren. 

We zijn drie dagen eerder van vakantie terug gekomen om onze familie, vrienden en bekenden persoonlijk op de hoogte te stellen van dit mooie nieuws.

  

  Onze trouwfoto van 6 augustus 2003 (Gretna Green Schotland)

Samen wandelen en fietsen we veel met onze hond Nina en we kijken graag Formule 1. In Augustus 2004 zijn we samen naar de GP van Hongarije geweest en in April 2005 naar de GP van Imola (ItaliŽ). Sinds oktober 2003 zitten we samen op Spaanse les. En natuurlijk werken we, sinds 2001, samen in onze winkel, een familiebedrijf van Flemings kant waarin ook Flemings moeder nog altijd actief is. We verkopen huishoudelijke artikelen, cadeau-artikelen en speelgoed. We vullen elkaar hierin goed aan.

Op 14 februari 2003 zijn we begonnen met ons adoptieavontuur. Adoptie is een manier van een gezin stichten waar we altijd al open voor hebben gestaan. Vooral Petra kent van jongs af aan al enkele adoptiegezinnen en beiden vinden we dat prachtig. Dus toen al snel duidelijk werd dat kinderen krijgen via de natuurlijke weg erg ingewikkeld zou worden, was de stap om ons alvast aan te melden voor een adoptieprocedure erg eenvoudig. In Nijmegen hebben we nog even gedokterd, d.m.v. ICSI-PESA, maar de adoptie plannen zouden hoe dan ook worden doorgezet. De rest van deze site gaat over onze ervaringen in dit lange traject.

Petra en Fleming