De Big Band C.K.V.U. (Centrum Kunstzinnige Vorming Uden) werd in oktober 1984 opgericht door Jo Schins. De Big Band bestaat uit 15 enthousiaste muzikanten. We spelen hoofdzakelijk muziek uit de veertiger en vijftiger jaren, maar ook muziek uit latere perioden komen aan bod.

Er zijn al diverse succesvolle optredens geweest, waaronder deelname aan het Jazzfestival in St. Oedenrode, en als begeleidingsorkest van diverse artiesten waaronder Albert West, het duo Chess, Lee Towers en Imca Marina. In 1999 begeleidde de Big Band de zangafdeling van de CKVU in Theater Markant te Uden. In 2004 hebben we meegedaan met de Beatles dag. In 2005 hebben we de zang- en dansafdeling begeleid tijdens een optreden in Theater Markant. Recent hebben we een optreden gegeven in De Pul te Uden, voor een verslag zie volgende pagina.

Momenteel hebben we nog enkele trombonisten nodig. Woon je in de omgeving van Uden en heb je interesse. Mail naar philipjamlean@home.nl.

Songfestival
De datum staat nog niet vast maar de CKVU BigBand geeft een optreden in Discotheek Delious te Uden. (Dus houdt deze pagina in de gaten.) Samen met de dans- en zang afdeling van de CKVU worden bekende songfestival nrs. ten gehore gebracht. Kaarten zijn te verkrijgen aan de balie van het CKVU gebouw, Mondriaanplein te Uden. >>