Dag 1
Op 9 september begon de groepsreis van Discoverreizen naar Egypte. Rond vijf uur kwam ik op Schiphol aan en werd opgevangen door een medewerker van Discoverreizen. Kreeg mijn tickets en om zeven uur probeerde het vliegtuig van Egypt Air te vertrekken. Nadat alle passagiers aan boord waren werd gemeld dat het vliegtuig een technisch mankement had en de start 2 uur later werd ondernomen. Dus ongeveer twee uur 's-morgens arriveerde het vliegtuig in Cairo. Op het vliegveld kun je bij geldwisselkantoren geld omwisselen in Egyptische ponden en moet je een visum kopen. Na de paspoortcontrole werden we opgevangen door een Egyptische reisleider en naar ons hotel gebracht.

Dag 2
In Hotel Atlas in Cairo verbleven we enkele dagen. Het is gelegen in het centrum van Cairo. Het reisgezelschap is prima. Studente Femke Gordijn, een rastafari uit Wageningen, was onze reisleidster. Omdat we later waren aangekomen konden we eerst wat uitslapen en werd het programma omgegooid. Dag 2 en 3 werden gewisseld. We begonnen de morgen met een bezoek aan het Nationale Egyptische Museum.
De rondleiding werd verzorgd door een vrouwelijke Egyptische gids genaamd "Lotus". In dit museum liggen veel attributen uit het graf van Tutanchamon. Na enkele uren gaan we lunchen. We eten foul (broodje met bonen) en lafafel (broodje met kikkererwten). Deze Egyptische lekkernijen smaken prima. >>