Rond maart 2001 werd ik gevraagd of ik interesse had om mee te doen met de Udense Musical die eind november 2001 in Theater Markant te Uden werd gespeeld. In eerste instantie werden er 6 voorstellingen gepland. Het CKVU zal dit samen met Bart Stultiens en Frank van Pamelen organiseren. Er worden diverse sponsors gevonden. Uiteindelijk komen er 10 voorstellingen van 21 november tot 2 december 2001. De voorstellingen zijn allemaal uitverkocht.
Na diverse audities werd de cast, orkest, dansensemble (104 deelnemers) etc bekend en werd er volop gerepeteerd. De naam van de musical werd "Waar een Prilleke is...". Het Prilleke is een bekende oude lindeboom in het centrum van Uden op de Udense marktplein.

DE MUSICAL
Het Prilleke speelt een centrale rol. Hier ontdekt de van eenvoudige komaf, Toon uit Uden de liefde van zijn leven: de Veghelse Sophie, dochter van een rijke industrieel. Vervolgens komen de volgende scenes aanbod: de Kermis in Mariaheide, koekfabriek De Slinger, de oorlog en bevrijding, verre landen. Tevens komen er in het stuk enkele bekende Udenaren in voor. De musical vertelt het verhaal over de geschiedenis van Uden. De oude Toon en zijn vriend Ad weten daar heel veel over te vertellen. Op de Mariaheidse kermis ziet Sophie voor het eerst Toon. Toon werkt in de koekfabriek de Slinger in Uden. >>