3 September 2005 begon de 20 daagse singlereis van Fox naar Peru. Via het forum van Fox hadden we met elkaar afgesproken om gezamelijk te eten bij Casa Peru in Amsterdam. Een gezellige avond. De keuze en kwaliteit van het eten in Peru is niet zo grandioos als in buurland Brazilie. Het eten bestaat voornamelijk uit Pollo (kip), Carne (rundvlees), Trout (forel) en pasta's.
Euro's hoef je niet mee te nemen want daar kun je niets mee. Dus US Dollars en Soles pinnen. Ik heb 1000 soles en een kleine 300 dollars nodig gehad. 1 Euro = 3,75 Sol. Pinnen kun je overal behalve in Pisac en Machu Picchu. Je kunt voor een week kleding meenemen en deze in de hotels waar je meerdere dagen verblijft laten wassen.

1e/2e Dag
We vliegen met KLM (tussenstop op Bonaire) naar Lima (ruim 15 uur vliegen). Onze Belgische gids Dirk Joris vangt ons op. Hij geeft in elke streek een dagkrant uit met nuttige tips en wetenswaardigheden. Het weer in Lima valt tegen. Zwaar bewolkt en 's avonds is het koud. De hotels hebben geen cv maar kleine kacheltjes. Ons hotel staat in het veilige Miraflores. De tweede dag doen we de Citytour. Lima is niet zo'n mooie stad. We zien o.a. het Lovepark (ontwerp van Gaudi), grote oceaan, een feestceremonie bij een kerk, Klooster van de Franciscanen, wijk Barranco met de koloniale gebouwen en de binnenstad. 's Middags bezoeken we het archeologisch museum. >>