Een verslag van de 8-daagse reis naar SRNI (Boheemse woud) in Tjechie. Een excursie/wandelreis van Bexreizen per bus van 2 juni tot 9 juni 2001. Om 8.10 uur vertrok ik per pendelbus naar de verzamelplaats in Beek(Gld). Er stonden diverse bussen klaar voor vertrek naar diverse bestemmingen naar het buitenland. De passagiers waren voornamelijk oudere personen(40+ en ouder).

1e Dag
De bus vertrok om 10.30 uur. Onze chauffeur Cor was een invaller die een dag van tevoren te horen had gekregen dat hij deze reis zou maken. Volkomen onvoorbereid en had nog nooit naar Tjechie gereden. Zodoende kon hij mij en de 20 medereizigers niet van adviezen voorzien. Dit was toch een minpuntje. Na twee tussenstops bereikten we om 21.15 uur de grens bij het plaatsje Zelezna Ruda. We konden vrijwel meteen doorrijden naar SRNI en een uur later arriveerden we bij hotel SUMAVA.
Sumava is het Tjechisch woord voor Boheemse Woud. We hebben de gehele dag regenweer gehad waardoor de bus niet harder mocht rijden dan 80 km per uur. De kamers van het hotel waren zeer goed en het diner was perfect.
>>