SPECIALE GASTEN
Ja, ook in ons kleine eetcafeetje komen wel eens gasten eten, die de titel bekende Nederlander mogen dragen ! Bescheiden als we tot nu toe altijd waren, lieten wij die mensen altijd netjes met rust, ze kwamen tenslotte niet voor ons, maar voor onze culinaire prestaties. Vanaf nu, september 2005, is dat afgelopen, dus alle BNN'ers', jullie zijn gewaarschuwd, het is gedaan met jullie rust, het fototoestel staat constant op scherp !!

 

20-9-2005 TOP KOK TON FAGEL BIJ DE SLIGRO

 

Op de parking voor De Sligro Maastricht,  De PretZels Opel Astra Van.

 

SLIGRO MAASTRICHT

De nieuwe rubriek Speciale Gasten is pas 10 dagen oud, maar slechts één gast is toch wat magertjes voor zo'n glamour pagina.
We zagen weliswaar enkele "local heroes" bij ons aan tafel, maar nationale bekendheid is het criterium voor deze rubriek, dus helaas.

En als de berg niet...............juist ja, .................wij gingen dus maar zelf op zoek naar die bekende Nederlander.

Toevallig organiseerde De SLIGRO vestiging Maastricht een workshop "vers" en Bert en Annelieke waren daar ook voor uitgenodigd.

Waarom ? Omdat men bij de Sligro aan onze facturen kan aflezen, dat wij altijd met verse producten werken natuurlijk, hè hè...........

Daarom zie je ons ook nooit bij de Sligro in Sittard, want daar hebben ze geen versafdelingen..........
mocht je dus ooit een collega van ons aldaar aantreffen, controleer zijn winkelkar op blikvoer en trek je conclusies, hahaha !!

TON FAGEL

Ton Fagel aan het werk bij de Sligro

Ton Fagel, die gedurende 32 jaar Restaurant 'Klein Paardenburg' in Oudekerk aan de Amstel runde, is tegenwoordig actief als ambassadeur van Welsh Lamb & Beef, zit bij SBS-6 met een kookprogramma en werkt regelmatig voor VEN/SLIGRO.
En volgens ons kan iedereen hem wel inhuren, tenminste die conclusie trokken we na ff te hebben gegoogled op internet en waarom ook niet, schnabbelen doen tenslotte alle bekende Nederlanders.
En we gunnen het Ton van harte, de scheermesjes zijn tenslotte duurbetaald tegenwoordig !!

 

Annelieke kijkt collega Fagel kritisch op diens vingers.

 

 

 

10-9-2005 ULTRA ATLETE RIA BUITEN

 

Ria Buiten met Bert en Annelieke voor Eetcafé PretZels

 

RONDJE NEDERLAND

Op de vraag aan ultra-atlete Ria Buiten of ze nog wel een uitdaging had was haar antwoord: Ik zou heel graag een rondje om Nederland willen lopen. Maar dan wel voor een goed doel. Deze wens van Ria is in vervulling gegaan. Op 3 september 2005 startte Ria Buiten in Slagharen om vervolgens 2005 kilometer rond Nederland te lopen, zonder een enkele rustdag, in 29 dagen !!

De opbrengst van deze door serviceclub Ladies’ Circle georganiseerde loop kwam geheel ten goede aan de Stichting Onderzoek Stofwisselingsziekten (S.O.S.).

De dames van Ladies’ Circle begeleidden Ria van plaats tot plaats. En na de achtste etappe (van Swalmen naar Nieuwstadt over 67 km) werd Ria door de dames van Ladies' Circle afdeling Maasland uitgenodigd voor een diner in.....................PretZels.

Bert en Annelieke hadden enorm veel waardering voor Ria's initiatief en prestaties en dus wilden zij graag ook een duit in het zakje van S.O.S. doen. Ze maakten daarom in hardlooptempo een placemat (zie hieronder), die alle gasten zaterdag 10 en zondag 11 september op hun tafel kregen voorgeschoteld. Op de placemat werd de actie van Ria en Ladies' Circle uitgelegd, compleet met foto en logo en aangekondigd dat PretZels de totale wijnomzet van dat weekend zou doneren aan Stichting Onderzoek Stofwisselingsziekten.

Uiteraard sloeg de actie aan, er werd behoorlijk wat wijn besteld. Zelfs door een gast, die beweerde eigenlijk geen wijn te lusten, maar hij maakte toch een halve liter karaf soldaat. Eigenlijk best wel lekker zei hij naderhand, misschien een beetje dronken, maar van de andere kant bezien: is het niet zo dat dronken mensen altijd de waarheid spreken ?

En ook positief nieuws van "echt geen wijn drinkers": Men beloofde een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 41.82.78.342 t.n.v Nationale Service Raad Ladies Circle te Utrecht o.v.v. Rondje Nederland. Uiteraard staat het iedere lezer van onze website vrij dit nu ook te doen !!

DE PLACEMAT

 

 

RIA BUITEN

Ria Buiten (50 jaar jong) uit Biddinghuizen begon pas met hardlopen toen ze vijfendertig jaar was. Omdat ze gestopt was met roken en bang was dik te worden, besloot ze een rondje om het voetbalveld te rennen.

De volgende dag liep ze twee rondjes om het voetbalveld en na een week waren het er tien. Een jaar later liep ze haar eerste marathon, natuurlijk in Rotterdam. Nu, vijftien jaar later, traint ze gemiddeld 150 tot 200 kilometer per week en heeft ze meer dan honderd marathons op haar naam staan. Hardlopen is een deel van haar leven geworden en een marathon is al lang geen uitdaging meer. Ultra-atlete Ria Buiten loopt wel eens zes marathons achter elkaar.

In 2001 heeft Ria Buiten hardlopend het Pieterpad gelopen, van Pieterburen in Groningen via PretZels (toen zonder diner stop) tot aan de Sint Pietersberg in Maastricht. Een onvergetelijke ervaring. Ook in het buitenland heeft ze belangrijke prijzen gewonnen. In Frankrijke zette ze in 2002 La France Gaulle op haar naam; afstand: 1145 kilometer!

Bescheiden als ze is, roemt Ria Buiten nooit over haar prestaties als ultra-atlete. Toch behoort ze in haar tak van sport tot de absolute wereldtop. Ze heeft geen sponsor, geen trainer, geen medische begeleiding. Een dieet houden doet ze niet. In PretZels dronk ze eerst een biertje en nadat ze erachter kwam, dat wijn drinken het sponsorbedrag van PretZels zou verhogen, genoot ze ook nog van enkele glazen rode wijn. Een schril contrast met veel andere Nederlandse topsporters.

Inmiddels heeft Ria Buiten het idee opgevat om ook een Rondje Europa te gaan hardlopen, want Ladies Circle is tenslotte een internationale serviceclub, dus dat is qua organisatie ook wel te doen. PretZels heeft Ria bij haar vroege afscheid (want op tijd naar bed) nog aangeboden, ook dan weer etappe-restaurant te willen zijn, waarschijnlijk doen we dan de bieromzet doneren, want dat drinkt ze uiteindelijk toch liever !