Vakantie in Sardegna

 

 
Home 
De woning 
Omgeving 
Things to do 
Prijzen 
Hoe te reizen? 
Contact 

 


 

Sardinie is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Sardinie heeft mooie stranden en een azuur blauwe zee. Men kan er genieten van de zon en de zee maar ook van de woeste en ongerepte natuur en natuurlijk van de Sardijnse keuken.
Ons object (eengezinswoning) bevindt zich in Capoterra een dorpje in zuid Sardinie dichtbij Cagliari.

Zie voor wat meer achtergrond informatie zie;

http://sardinie.pagina.nl
http://sardinie.startkabel.nl

Algemeen Sardinie en Cagliari

Met een oppervlakte van iets meer dan 24.000 km2 is SardiniŽ na SiciliŽ het grootste eiland in de Middellandse Zee. Van noord naar zuid meet SardiniŽ ca. 270 km en van oost naar west maximaal ca. 145 km. Noord-Afrika ligt maar op ca. 180 km en het vasteland van ItaliŽ ligt op ca. 190 km. Belangrijke steden zijn Oristano, Sassari, Nuaro, Olbia en natuurlijk Cagliari, de hoofdstad van het eiland.

Onder de naam Karalis was het een van een groep Fenicische handelskolonies in SardiniŽ, waar ook Sulcis, Nora, en Tharros deel van uitmaakten, en die gesticht was vanuit Tyrus in de 7e eeuw v. Chr. Met de rest van het eiland ging de macht eerst over naar Carthago en vervolgens naar Rome in 238 voor Chr.

Het oude gedeelte van de stad, dat het 'Castello' (kasteel) heet, ligt aan de top van een heuvel, met een mooi uitzicht op de Golf van Cagliari De meeste stadsmuren zijn nog intact, en er bevinden zich twee torens uit de 11e eeuw n. Chr., daterend uit het tijdperk van de overheersing door Pisa. Deze torens beschermen de twee ingangen van de stad.

In Castello kan men de kathedraal bezichtigen, alsmede het paleis van de provinciale overheid, dat voor 1900 het paleis van de gouverneur van het eiland was. Een andere bezienswaardigheid is het Sardijns archeologisch museum, het grootste en belangrijkste museum van het eiland wat betreft de prehistorische Nuragische beschaving van SardiniŽ.

 

 


pux@home.nl

Copyright (c) 2005 Pux. All rights reserved.