Een huis in Frankrijk

[het meeuwennest]

nieuwe mogelijkheden

Huur en Verhuur uw Franse vakantie-accomodatie via www.huizen-frankrijk.nl
huur en verhuur uw vakantiehuisje via hurenvakantiehuisjes.nl

Eindelijk is het er dan toch nog van gekomen. Na jaren rondkijken in Tirol, de Dolomieten, Toscane, UmbriŽ en de (Haut) Savoie is het uiteindelijk de Savoie in de Franse Alpen geworden. In de buurt van Albertville, in het dal van de Maurienne werd een huis gevonden met mogelijkheden voor de hele familie in de zomer en de winter. Het huis ligt in Les Chavannes en Maurienne. Om precies te zijn in Les Chavannes du milieu, op de berg, bijna 400 meter boven het dal. Vijf minuten rijden van de autoroute.

[de plek]

Les Chavannes ligt tegenover St Remy de Maurienne en naast La Chambre aan de voet van de Col de la Madeleine. Van daaruit zijn er skimogelijkheden in Le Grand Domain op de Col de la Madeleine (St Francois/Longchamp gekoppeld met Valmorel; 150 km piste), Les Sybelles (vanuit St Colomban des Villars; 300 km piste) en Trois Vallee (600 km piste). De lift naar Val Thorens in Orelle ligt op 30 autominuten van de voordeur. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn er in overvloed. Met de Col de la Madeleine, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col du Telegraph en de Col du Galibier in de buurt valt er heel veel te klimmen en te dalen. Achter het huis loopt het wandelpad (en VTT) over de berg naar Montgellafrey en verder naar St Francois en de Col de la Madeleine. Voor een tocht op en neer naar de col moet wel een hele dag uitgetrokken worden.

[de bergkant] [vanaf het wandelpad]

Op vrijdag 28 februari 2003 is de koopakte gepasseerd. Dat was tevens de start van de eerste skivakantie met de hele familie. In het voorafgaande weekend werd een vrachtwagenlading aan spullen naar Frankrijk gebracht, waaronder bedden, tafels, stoelen, lampen, enzovoort en zovoort. Die moesten natuurlijk eerst in elkaar gezet, geplaatst en opgehangen worden. De eerste vakantiedag is daar met man en macht aan gewerkt. Het resultaat was tot tevredenheid; het huis in Frankrijk bleek goed bewoonbaar. In de toekomst valt er nog wel wat cosmetisch werk te verrichten aan huis en tuin.

[een wandje timmeren] [met een afdeklatje]


[uitzicht voor de kap] [uitzicht na de kap]


Het huis bestaat uit 3 verdiepingen. Op de middenverdieping zijn er een slaapkamer, een toilet, een badkamer, een gang en een grote sejour met open keuken en haardpartij in het midden. Vanuit de kamer geven openslaande deuren toegang tot een balkon van 2 bij 9 meter dat uitkijkt op de Belledonne in het westen. Zon op het balkon vanaf 14:30 uur.

[de zithoek] [de boekenkast]


[de eethoek] [de keuken]

In de kamer is de trap naar de zolderverdieping met een slaapkamer en een mezannine ingericht als kinderspeelkamer.

[de slaapkamer boven] [de slaapkamer midden]


[de badkamer gelijkvloers] [de slaapkamer beneden]

In de kamer is ook de trap naar de benedenverdieping. Hier bevindt zich een complete studio met toilet, badkamer (met wasmachine), slaapkamer, keukentje en een woon-slaapkamer met houtkachel. Daarnaast is er de kelder (met warmwaterboilers en elektrische installatie) en een trapkast. Vanuit de woon-slaapkamer geeft een openslaande deur toegang tot het terras aan de achterkant (dalkant) van het huis.

[de zitslaapkamer beneden] [de zitslaapkamer vanuit een ander perspectief]


[de badkamer beneden] [het keukentje beneden]


Het huis is bereikbaar via Luxemburg (over Antwerpen/Brussel dan wel Eindhoven/Luik), Metz (A31), Nancy, Toul, Lons le Saunier (A39), Lyon, Geneve (A40), Lyon (A42), Aeroport St Exupery (A432), Chambery (A43), Albertville, Turin, Epierre (afslag 25), St Jean de Maurienne (N6), tweede afslag Les Chavannes (chef lieu), 13e bocht rechtdoor.

[de oprit] [het uitzicht vanaf het balkon]


[het huis in de sneeuw] [met uitzicht op het dal]


De benedenverdieping van ongeveer 70 vierkante meter is te huur; ingericht voor 2 tot 6 personen. De huurprijs is afhankelijk van het aantal gasten (bijvoorbeeld 250 euro voor twee personen). Voor nadere informatie en boekingen kunt u terecht bij de familie.

[het huis in de winter]

De afgelopen jaren is er flink geÔnvesteerd in het huis, in tijd en in geld. De berging is vernieuw, de buitentrap gerenoveerd, er is een zwembad gebouwd, het dak vernieuwd met leisteen, de garage gerestaureerd, de kachel vervangen, enzovoort. Alles is in het werk gesteld om het wooncomfort te verbeteren.

[de opening van het nieuwe zwembad] [de vernieuwde berging]

[de gerenoveerde buitentrap] [de nieuwe kachel]Pierre van Meeuwen, Hugo Verrieststraat 20, 5144 SB Waalwijk Nederland
0416-339648, 06-22232253, 0033-479830234, pvanmeeuwen@home.nl.