Hanneke van Meeuwen

[Aan een appel van eigen boom]

leven en werken


Hanneke is geboren in Waalwijk en wel op 21 juli 1977. Samen met haar beste vriendin Ilse bracht ze fijne jaren door op Pastoor Kuyperschool. Die vriendschap bleef bestaan ook toen ze naar verschillende scholen voor voortgezet onderwijs gingen. Hanneke koos voor het Dr. Mollercollege; de school van haar vader.

[Blanes 1994]

Na het behalen van het Gymnasiumdiploma en nog wel cum laude is Hanneke in 1995 in Antwerpen aan het RUCA diergeneeskunde gaan studeren. Uitloten stond een begin in Utrecht in de weg. De eerste jaren heeft ze de studie in Belgie vervloekt. Veel te veel gericht op kennis waar je niks mee kunt beginnen. Wiskunde, statistiek, natuurkunde, scheikunde en zelfs economie; wat de dierenartsen in Belgie allemaal niet nodig hebben om de beestjes beter te maken. In Antwerpen noemen ze de eerste drie jaren niet voor niks de selectiejaren. Dankzij de varkenspest heeft ze gelukkig veel praktijkervaring opgedaan en ook veel centjes verdiend.

[Boedapest 1985] [Silver in het Markiezaat]


De wens om dierenarts te worden is niet uit de lucht komen vallen. Al vanaf haar tiende is Hanneke gek op paarden. Samen met haar vriendin Ilse heeft ze heel wat uurtjes op de rug van een pony doorgebracht. Eerst op de Shetlander Rachly; met de voetjes over de vloer. Daarna met de verzorgpony Pascal waarmee de M-klasse springen werd bereikt. En tenslotte de anglo-arabier Farava, beter bekend als Famira, waarmee ze het in 1995 tot de derde plaats M1 dessuur op de Brabantse kampioenschappen wist te brengen. Uit de stermerrie Famira is in 1994 dankzij de arabische hengst Poko het veulen Silver, stamboeknaam Marava, geboren; fokker Hanneke van Meeuwen. Nadat Silver zes jaar is verzorgd en bereden door Floor van Coenen is ze in de zomer van 2001 verkocht en heeft ze een goed tehuis gevonden.
Omdat Hanneke het paardrijden niet kan laten, heeft ze haar heil gezocht bij van Eike boomkwekerij. Daar stonden onbereden paarden in de wei. Na Pluisje en Walter maakt Hanneke sinds 2008 met Cilla de dressuurringen in Brabant onveilig. Het Z en een hoedje waren het uiteindelijke doel.
Dat hoedje is inmiddels binnen. Via Z1 en Z2 staan Cilla en Hanneke op de rand van ZZ licht.

een hoedje


[hanneke met hoedje]

Hier zijn nog meer plaatjes van Hannekes liefde voor paarden.

[met pascal]

In 1998 heeft Hanneke haar kandidaats diergeneeskunde gehaald. Daarna is ze begonnen aan de tweede cyclus in Gent. En daar zat zoveel kliniek in als ze zelf maar wilde; zeker en vast.

Op 6 juli 2001 was het dan zover: na 6 jaar blokken de plechtige proclamatie in de aula van de universiteit van Gent. Helaas geen grote onderscheiding; maar de gewone onderscheiding is al gek genoeg. Haar afstudeerscripte ging over het opfokken van moederloze veulens.
Voor een impressie van de feesttweedaagse in Antwerpen en Gent op afstudeerfeest.
In verband met het kleine kot in de Corduwaniersstraat, de grote hoeveelheid ordners en een overdekte parkeerplaats als dierenarts van wacht is Hanneke vanaf 1 oktober 2001 verhuisd naar de Koepoortkaai. Met moeite heeft ze afscheid genomen van het Patershol.

[Corduwaniersstraat 21]


Na de klerenwinkel Cactus in Gent werd het van kleine huisdieren tot rund in Wychen. Vanaf 1 maart 2002 kon hanneke daar veel ervaring opdoen.
In 2003 werd Wychen verruild voor gezelschapsdieren in Eersel bij de kliniek van Maarten Kappen. Het grote werk is daarmee begonnen. Veel diensten draaien en weinig tijd voor jezelf. Inmiddels heeft Hanneke zich al aardig ingeburgerd in de Eerselse gemeenschap. Zo maakt ze samen met hoge heren deel uit van het bestuur van de Eersel-Postel rally voor ingespannen paarden. En omdat voor jezelf werken toch het leukste is van alles, vormen Hanneke, Jessica en Maarten sinds 1 januari 2009 een maatschap.
Informatie over de dierenkliniek is te vinden op kliniek voor gezelschapsdieren Eersel.
Na 3 koude jaren in een tot woning verbouwde bouwkeet in Westerhoven heeft Hanneke haar eigen stekje gekocht. Sinds 1 februari 2006 woont Hanneke in Eersel. Ze is telefonisch te bereiken op 0497842832.

[een eigen stekje]

Al een tijdje woont Hanneke daar samen met Bas Nijboer. Bas en Hanneke hebben het daar prima naar de zin.

Sinds het voorjaar van 2004 neemt Hanneke samen met Tosca en Joost de zang voor haar rekening in een echte band: Endless Wire. In jongerencentrum Todo te Best vond na vele repetities in 2005 het eerste optreden plaats.

[eerste optreden met de band] [Hanneke op haar best]


Inmiddels heeft de band in Houthalen (B) een heuse CD opgenomen. Op deze CD is te horen waartoe de band musicaal in staat is. Een proeve van bekwaamheid gaat hier bij.

[frontside] [backside]


hobby's


interessante websitesHanneke van Meeuwen, telefoon 0031 497842832
Haar email-adres is hannekevanmeeuwe@hotmail.com