Het stamhuis

[huis met zonnecollector]

comfortabel wonen


Het huis aan de Hugo Verrieststraat is een eigen ontwerp. Het is zo gebouwd dat ook de oudjes van Meeuwen er tot in lengte van jaren kunnen blijven wonen. De Hugo Verrieststraat is een rustige woonstraat (30 km/u) met vrijstaande woningen (met garages), vlak bij allerlei winkeltjes en op loopafstand van de terrasjes in het centrum.

[van de straatkant]

Bij het ontwerp is speciaal gelet op het energiegebruik. Uitgangspunt was een minimaal energiegebruik bij maximaal comfort. Om hieraan te kunnen voldoen, beschikt het huis over een zonneboiler, een HR-verwarmingsketen, een klein glasoppervlak van 17 vierkante meter op het zuiden en westen, overal dubbelglas, extra dikke isolatie en een energiezuinige indeling. Het gasgebruik bedraagt op jaarbasis gemiddeld 1900 kubieke meter en het elektriciteitsgebruik bedraagt gemiddeld 2200 kWh.

[gas, licht en water]

Het perceelsoppervlak bedraagt 495 vierkante meter, het totale volume van het huis 475 kubieke meter. Achter het huis ligt een 25 meter diepe tuin waarin schapen, konijnen en kippen vredig genieten van de malse grassprietjes. Een gedeelte van de tuin is gereserveerd voor het verbouwen van groenten en kruiden.
Boven de veranda groeit een heuse druif, waarvan in september zo'n 25 flessen rode wijn wordt geoogst.

[de zonnecollectoren op het dak]


Rond de zomer van 2002 is de woonkamer uitgebreid met een 'luchtige aanbouw' aan de straatkant. En in november 2003 is op het dak een zonnecollector van 440 W gemonteerd met een jaaropbrengst van zo'n 360 kWh.

[van boven]


interessante websites


Pierre van Meeuwen, Hugo Verrieststraat 20, 5144 SB Waalwijk 0416 339648, pvanmeeuwen@home.nl