Joris van Meeuwen

[als steunpilaar van Zat-2]

leven en werken


Joris is geboren in Amsterdam en wel op 28 juli 1974 in het VU ziekenhuis.

[carnaval 1981]

Na het behalen van het Atheneumdiploma is Joris in 1992 aan de TU Delft gestart met de studie 'lucht en ruimtevaarttechniek'. Hij hoopte daarmee zijn voortdurende behoefte om vliegtuigjes te tekenen te bevredigen. In Delft betrok hij met drie vrienden uit Waalwijk een benedenwoning aan de Nassaulaan. Na een jaar bleek de studie weinig vliegtuigen en heel veel mechanica te bevatten, dus stapte hij via de Lange Beton over op 'electrical engineering'; subrichting design, afstudeerrichting 'industriele automatisering' (zo). Daarin zit meer elektriciteit in en veel meer computers; zijn werkelijke passie. Maar ook 'electrical engineering' bleek een brug te ver. Voor het afmaken van een studie heb je niet alleen hersens nodig maar ook een flinke dosis doorzettingsvermogen. Joris heeft gekozen voor het grote geld en werkte eerst via detacheringsbureau Trigger en later Centric in de IT-bussiness (met lease-auto).

[TAM 1985]

Samen met zijn maatjes investeerde hij in een eerste eigen onderneming die backups brandden van harde schijven. Daarna werkte hij via de Operator Groep Delft als netwerkdeskundige overal waar ze hem maar nodig hadden. Tijdens het schooljaar 1998-1999 was Joris parttime actief als docent natuurkunde op het Dr. Mollercollege te Waalwijk. Daarmee vulde hij een gat dat door een chronisch gebrek aan (natuurkunde-)docenten nauwelijks te vullen leek.
Joris heeft zijn sporen op sportief terrein al enigzins verdiend. In 1989 was hij jeugdkampioen van de Schaakvereniging Waalwijk en in 1991 speelde hij met de A-jeugd van WSC om het kampioenschap van Brabant. Sindsdien heeft hij zijn topsportcariere op een laag pitje gezet. Hij speelt nog wel een verdienstelijke partij voetbal in het sterrenelftal van Zaterdag 3. Ook heeft hij een aantal jaren in de eerste week van mei beginners de eerste beginselen van het skien bijgebracht.

[boarding]

In november 1997 trof Joris op een feestje van vriend Rene Passier zijn grote liefde Odette uit waspik. Na wat omzwervingen vonden zij samen een een huisje in Breda. Met ingang van 27 december 2000 werd hun nieuwe adres Clemensberg 12 4822 TL Breda.
Maar het huis in de Haagse Beemden te Breda blijkt voor Jo en O niet de optimale woonplek. Dus gingen ze op zoek naar iets beters; liefst in Waalwijk. Sinds december 2004 wonen ze daar aan de Gradenboog in een modern geschakeld onderkomen

[modern geschakeld onderkomen]

Joris heeft zijn werk binnen Centric inmiddels verlegd van Opel in Sliedrecht en daarna Breda naar DAF in Eindhoven. In de loop van 2007 is hij daar voor vast gaan werken.

Met zoveel gediplomeerden in de familie valt het als eenvoudige jongen natuurlijk niet mee. Daarom is Joris in september 2008 begonnen met een HBO-studie Informatica. dat houdt hem de komende jaren van de straat. In 2012 heeft Joris deze studie management and security met succes afgerond.

hobby's


interessante websitesJoris van Meeuwen, Gradenboog 16 5141 MC Waalwijk Nederland
0416 336745, joris.van.meeuwen@wanadoo.nl