Juultje van Meeuwen

[op de Stubaier gletscher]

leven en werken


Juultje is geboren in Amsterdam en wel op 2 juli 1972. Na MAVO en HAVO, PABO in Tilburg en Breda is ze alweer een tijdje aan het werk in het speciaal onderwijs.

[in de Dolomieten]

Op 'den Bongerd' in Oss geeft ze Nederlands, Engels en nog zo wat aan kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden.
In de avonduren heeft ze inmiddels aan de Fontys Hogeschool een tweedegraads bevoegdheid Engels gehaald.

[team den Bongerd]

Een aantal jaren heeft Juultje haar beste krachten gegeven in het eerste damesteam van hockeyclub DES. Samen met Hanneke vormde zij een tijdje het stofzuigerduo op het middenveld. Helaas kon in deze periode net geen kampioenschap op de erelijst bijgeschreven worden.
Inmiddels heeft Juultje met veel plezier haar werkterrein verlegd naar een van de lagere dameselftallen en de damesveteranessen Met dit team is zij in 2011 landskampioen geworden.
Juultje was niet alleen actief op het veld maar ook in de organisatie. Jarenlang heeft ze deel uitgemaakt van de Bommelcommissie met als taak de organisatie van het beroemde Bommeltoernooi met Pinksteren. In de zomer van 2012 is aan haar actieve hockeycarrière een eind gekomen.

Al enige tijd heeft Juultje met haar mannetje een eigen huisje meteen tuintje aan de van Assendelftstraat. Daar is ze actief met een krulletje hier en een toefje daar. Decoreren zit haar in het bloed. Mocht je eens langs willen om te kijken hoe dat er uitziet, maak dan wel van tevoren een afspraak. Meestal zijn die twee namelijk niet thuis.

Enige tijd hadden Juul en Patrick een witte kat; recht van de dierenkliniek uit Gent. De kat heette Floortje. En voor dat ze het wisten was Floor zwanger. Daar kwamen 3 schattige poesjes van. Een van die drie liep als Noppes bij Odette en Joris rond.
Met de geboorte van Tije werd het huis voor Floortje te klein. Dus kreeg Floortje een nieuw tehuis bij haar zoon Noppes.

[in de badkuip]

Op 30 maart 2001 heeft Juultje het leven geschonken aan een prachtige dochter: Jesse.
En ook het tweede kindje is inmiddels op 8 mei 2003 geboren. Het werd een zoon: Tije.
Omdat drie keer scheepsrecht is, kwam er op 2 februari 2005 ook nog een derde kindje: Fenne.


In het voorjaar van 2012 is de familie Berkelmans verhuisd van de Assendelftstraat naar een prachtig onderkomen aan de Nieuwe Zeine in Waalwijk. Daar moesten ze wel een hoop ellende met een tijdelijk verblijf aan Plantlust voor over hebben.

Met het begin van het schooljaar 2012-2013 is Juultje gestart met een nieuwe studie: Master SEN (Special Educational Needs). Alsof ze al het niet druk genoeg heeft. Maar als Juul iets in haar hoofd heeft, ...
Eind 2014 was het zover. Het fel begeerde papiertje is binnen. En dan meteen een LC functie op school!

Juul en Patrick zijn ook mobiel te bereiken: 0031 624570401.

hobby's


interessante websitesJuultje van Meeuwen, Nieuwe Zeine 3, 5144 NW Waalwijk
telefoon 0416 342092, email juulvanmeeuwen@hotmail.com