Lia van Meeuwen

[Lia in Venetia]

leven en werken


Na een tijdje gewerkt te hebben als hoofd van een kleuterschool, heeft Lia eerst haar Atheneum en daarna een studie sociologie aan de KUB afgemaakt. Vanuit haar interesse voor de mens, zijn natuurlijke achtergrond en zijn interactie met de omgeving heeft ze gekozen voor de studierichting 'sociobiologie'.
Na het afronden van de studie heeft zij geruime tijd bij het ETIN gewerkt als sociaal-economisch onderzoeker; gespecialiseerd in de geautomatiseerde verwerking van gegevens. Ze heeft onderzoek gedaan op uiteenlopende terreinen en daarover rapporten geschreven.


[Lia als onderzoeker]

Inmiddels biedt Lia haar diensten op freelance basis aan. Ze is gespecialiseerd in sociaal-economisch onderzoek en de automatische verwerking en presentatie van gegevens met behulp van moderne sofwarepakketten. Haar opdrachtgevers, waaronder de gemeente Breda, zullen haar werk ongetwijfeld positief beoordelen. Niet voor niets komen ze steeds bij haar terug.


[in de groententuin]

Een van Lia's hobby's is het houden van schapen. Een aantal jaren liepen er raszuivere Manx Loaghtan rond in de tuin; een schapenras oorspronkelijk afkomstig van de Ilse of Man. In het voorjaar van 2001 zijn de Manx vervangen door twee Ouyssante; een minischapenras dat samen met de nieuwe krielkippen de tuin twee keer zo groot doet lijken. Mocht je iets willen weten of heb je andere schapenwensen; Lia heeft zo haar adresjes.

Hier zijn nog meer plaatjes van Lia's passie voor schapen.

[Verona de Manx]

Ondertussen heeft Lia er een nieuwe hobby bij gevonden: het houden van bijen. Uiteraard gaat het daarbij niet om de bijen, maar om de honing die deze nijvere diertjes produceren. Tientallen potjes per jaar worden er geslingerd. En die honing is zo aantrekkelijk dat een bijenallergie met maandelijks terugkerende prikken er voor lief werd genomen. Zelfs in Frankrijk is inmiddels een bijenstand verrezen.

Na nog een aantal jaren op een urencontract voor de gemeente Breda te hebben gewerkt, is Lia in april 2008 met pensioen gegaan. Daarmee kwam tijd vrij voor haar vele hobby's zoals het Franse huis.
Omdat Lia en Pierre veel tijd in dat Franse huis doorbrengen en de verzorging van de schapen steeds moeilijker te regelen viel, zijn de schapen na 25 jaar schapenhouderij in 2011 wegegeven aan vrienden in Waspik.

hobby's


interessante websitesLia van Meeuwen, Hugo Verrieststraat 20, 5144 SB Waalwijk
telefoon 0416 339648, liavanmeeuwen@home.nl