familie van Meeuwen

[meeuwen]

Het nieuws van 2011


Op deze pagina vindt u nieuws van 2011 rondom de familie van Meeuwen.

De winter van 2010-2011


[fhuis in de sneeuw]


De winter van 2010-2011 was weer een grote familie happening. Lia en Pierre waren er al ruim voor kerst. Tijd om een wandeling te maken en de traditionele kerstboom te scoren. Helaas leidde een val tijdens de ski de fond tot maandenlange problemen met de ellenboog van Lia.

[sneeuw op het venster] [kerstboom scoren]


[in de sneeuw naar le preney] [een onverwachte val]


Joris en Odette vielen met Joeske en Ise als eersten op de klep. Op de laatste dag van het jaar landden Juul en Pat met Jesse, Tije en Fenne. En tenslotte bracht het nieuwe jaar Bas en Hanneke. De hele familie compleet. Natuurlijk om te skiën, maar ook om te genieten op het terras.

[boven de wolken] [afdalen in de wolken]


[bas en hanneke] [ise en opa]


Ook 's avonds was er veel vertier met een spelletje jammerkatsen en een echte K3-show. Helaas zat catan er deze keer niet in. Al vroeg in de avond vielen de oogjes vaak dicht.

[ise in actie] [onder leiding van jesse]


Na vertrek van de familie onmiddellijk weer nieuw bezoek van Collie, Suzanne en Nicole de Kloe. Deze keer zonder technische problemen onderweg. Na een middag afzien met Ernst-Jan in Val Fréjus vanwege ijs, sneeuw en stormachtige wind, de rest van de week prachtig weer met af een toe een nieuw laagje sneeuw.

[de kloetjes met op de achtergrond de mont-blanc] [op tijd aan de borrel]


Ook weer een paar dagen op stap met Guy en Colette naar Valloire. In de kou gekeken naar de festiviteiten rondom de sculpture sur glace. Toch ook nog tijd voor elkaar. Voor een tochtje naar Valmorel en de lunch bij de Corsicaan. Maar meer nog voor het dagelijkse zonnebad op het terras bij het zwembad met warme choco èn de laatste rum.

[met guy en colette richting galibier] [de schreeuw als winnaar]


[op terras bij de corsicaan] [dagelijks genieten van de zon]


Eindelijk instructeur


[de vlag kon uit]


Het heeft wel wat voeten in aarde gehad. Maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Lange tijd zag het daar niet naar uit. Op weg naar een vermelding in het Guinness Book of Records? 20 maart 2011 bleek de dag van de waarheid. Pierre is voortaan zweefvlieginstructeur.

Hanneke en Bas getrouwd


[bruidspaar met jonkers en meisjes


Op 28 mei 2011 zijn Hanneke van Meeuwen en Bas Nijboer getrouwd. Wat heet; het werd een feest om nooit te vergeten. Compleet met 1 helicopter, 2 bands, 2 bruidsjonkers, 5 bruidsmeisjes en meer dan 250 gasten.

Het begon vroeg in de middag met ontvangst van de gasten bij ceremonimeester Jolanda thuis. Daar werd Hanneke in haar trouwjurk gehesen en maakte Bas kennis met de bruid in vol ornaat.

[stralende bruid] [enthousiaste bas]


Te voet ging het gezelschap naar de trouwlocatie: de tuin van het het streekmuseum. Daar wachtte een grote schare belangstellenden op de aankomst van het bruidspaar met gevolg.

[op stap] [volop belangstelling]


De huwelijksceremonie werd voltrokken door een ambtenaar van de burgelijke stand; niet toevallig een van de grijze duiven van het Eerstel-Postel comité. Tijdens de plechtigheid waagde een bleek zonnetje zich door het wolkendek.

[met grijze duif] [vol aandacht]


Het voldongen feit werd door de aanwezigen rijkelijk overgoten met prosecco.
Na afloop vertrokken Hanneke en Bas in de tuk-tuk naar restaurant de Smokkelaar, alwaar familie en vrienden van het diner genoten. Uiteraard was er ook een fotoshoot van bruidspaar met jonkers en meiden.

[bruidsjonkers en -meisjes] [statieportret]


Na het diner gingen Hanneke en Bas heel decadent met de helicopter naar feestlocatie 'Lounche Eleven' in een tent aan het E3-strand. Daar wachtte een groot gezelschap genodigden op de komst van bruid en bruidegom.
Het feest werd om half negen geopend door 'Flabbergasted', de band van de pappa van Hanneke. Met enige moeite werden gasten de dansvloer opgelokt; bruidsmeisjes en -jonkers gaven het goede voorbeeld.
Om half elf was het de beurt aan Hanneke's eigen band 'Endless Wire' met een gastoptreden van Jolanda. Toen was er geen ontkomen meer aan en gingen de voetjes massaal van de vloer. Om twaalf uur zouden er lampionnen opgelaten worden. Maar de stevige wind gooide roet in het eten. Misschien was dat maar goed ook met al die droge natuur in de omgeving. In de tent werd verder tot in de kleine uurtjes gedronken, gehapt, gekletst en vooral gedanst.

Dag schapen


[manx met lammetjes]


Na 25 jaar komt er een einde aan de schapenhouderij aan de Hugo Verrieststraat. Wat begon als levende maaimachines werden dankbare kamaraden.
Langdurig verblijf in Frankrijk maakt het regelen van de verzorging steeds ingewikkelder. Voor de schaapskudde bestaande uit Vero, Rona, Zwarte pietje en Sneeuwwitje, is een zorgzaam adres gevonden bij vrienden aan de Schotse Hooglanderstraat in Waspik. Met moeite nemen we afscheid van de dieren.

[laatste kudde] [sneeuwwitje en zwarte pietje]


Seppe is geboren


[een echt manneke]


Seppe van Meeuwen is de zoon van Odette en Joris; het broertje van Joeske en Ise. Hij is geboren op woensdag 22 juni om 17:45 uur in het Twee Stedenziekenhuis en woog bij de geboorte 4250 gram.
Nauwelijks bekomen van de bevalling kregen moeder en zoon bijna de volledige familie op hun dak.
Moeder en zoon - en ook de rest van de familie - maken het goed.

[lachende moeder] [dringen rond het bed]


Kijk voor meer nieuws over Seppe op zijn eigen pagina.

De zomer van 2011


[mont-blanc massief]


De zomer van 2011 was er weer een om in te lijsten. Uiteraard trokken Lia en Pierre weer naar Les Chavannes; dit keer voor een lange tijd van eind juni tot begin september. De eerste week werd besteed aan het aansluiten van de zonneboiler en het zomerklaar maken van het zwembad. Daarna was het tijd voor een meerdaagse wandeling rondom het massief van de Mont-Blanc. In elf dagen werden samen met nicht Rian en Pieter-Marijn 170 km gelopen en 9340 hoogtemeters overwonnen in Frankrijk, Italië en Zwitserland. Door het slechte weer (instabiele sneeuw) zat een tocht naar de top van de Mont-Blanc er niet in. Kijk voor een reisverslag met foto's op shareyourstory.

[afdaling naar Chapieux] [tuintje onderweg]


Bij terugkomst in Les Chavannes bleken er problemen met de riolering. Het heeft uiteindelijk twee weken graafwerk en de medewerking van Brun Nettoyage gekost om deze op te lossen.

[waar zit de sceptic tank?] [hoe krijgen we de tank open?]


Toen was het tijd voor de renovatie van de buitentrap. Veel graaf- en sjouwwerk met stoepbanden, natuursteen, zand en cement. Maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

[graafwerk] [prachtig resultaat]


Tussendoor bezoek van Paul en Miriam met de kinderen en Juul en Patrick met kroost, beiden op de terugweg naar het Noorden. OOk nog wat uren gezweefvliegd op Challes ook al waren dit jaar de omstandigheden niet best.

[knutselen] [kids in bed]


Op uitnodiging van Guy en Colette ook nog een paar fijne en warme dagen doorgebracht in hun familiehuis in Maccagno aan Lago Maggiore. Van daaruit met de boot naar mooi Ascona en prachtig Canobbio.

[uitzicht vanuit de slaapkamer] [kade van canobbio]


Fenne in de boomhut


[kip aan het spit]


Op 9 september was het ook voor Fenne zover. Eerder dan verwacht mocht ook zij met oma een nachtje doorbrengen in de boomhut. Natuurlijk was er vooraf kippenbout aan het spit en reuzen frites uit oma's eigen groententuin.

Kijk voor nieuws uit 2010 op de volgende pagina.
Kijk voor nieuws uit 2009 op nieuws 2009.
Kijk voor nieuws uit 2008 op nieuws 2008.
Kijk voor nieuws uit 2007 op nieuws 2007.
Kijk voor nieuws uit 2006 op nieuws 2006.
Kijk voor nieuws uit 2005 op nieuws 2005.
Kijk voor nieuws uit 2004 op nieuws 2004.
Kijk voor nieuws uit 2003 op nieuws 2003.
Kijk voor nieuws uit 2002 op nieuws 2002.
Kijk voor nieuws uit 2001 op nieuws 2001.


Pierre van Meeuwen, Hugo Verrieststraat 20, 5144 SB Waalwijk
0416 339648, pvanmeeuwen@home.nl