Patrick Berkelmans

[IMAGE]

sport en spel


Patrick is geboren in Waalwijk en wel op 27 oktober 1969. Na het HAVO heeft hij op de ALO zijn diploma docent Lichamelijke Opvoeding gehaald. Hij was werkzaam als vakleerkracht LO op de basisschool 'de Hoef'. Omdat hij meer prestatiegericht is ingesteld, ging zijn belangstelling uit naar de wat oudere jeugd. Vandaar dat hij graag in aanmerking zou komen voor een baan in het Voortgezet Onderwijs. Inmiddels heeft hij dan ook een volledige baan als leraar LO op het d'Oultremontcollege.
Naast zijn werk had Patrick verschillende clubjes. Van aerobic tot volleybal, van turnen tot voetbaltraining; als hij 's avonds maar weg kon zijn.

[IMAGE]

Patrick is niet alleen in zijn werk met sport bezig. Hij levert zijn beste sportieve prestaties op het groene gras in het eerste voetbalelftal van RWB. Maar ook bij het zaalvoetbal staat hij zijn mannetje. Scouts van verschillende clubs waaronder WVHEDW, vertoonden belangstelling en waren zelfs bereid flink in de buidel te tasten. Helaas is Patrick verknocht aan zijn eigen kluppie. Ook zijn prestaties na afloop aan bar worden alom geroemd.

[IMAGE]

Patrick is gek op alles waar sport voor staat; op het land, op het water en in de lucht. En het houdt niet op bij doen, maar hij gaat door met lezen en kijken.
Patrick wil snel leren. Met twee jaar skiervaring dook hij net zo makkelijk op de monoski van ijzingwekkende steiltes af alsof het niks was. Anderen zouden daar eerst twee nachtjes over slapen.
Over Circus Pfons en zijn onvermoedde 'Hans Kazan'-vaardigheden zullen we het hier maar niet hebben.

[IMAGE]

Omdat stil zitten niks voor Patrick is, deed hij in de avonduren de cursus oefenmeester bij de KNVB. Dat kwam RWB in het seizoen 2002-2003 goed van pas. Toen de trainer vanwege het ontbreken van 'chemie' met de spelersgroep en de slechte prestaties de laan uit werd gestuurd, kon Patrick als trainer-speler de honneurs waar gaan nemen. Samen met Berrie Bruurmijn werd het onmogelijke gepresteerd. Het derdeklasserschap bleef vanuit een hopeloze stand behouden.
Inmiddels heeft patrick er zo'n 400 wedstrijden in het eerste van RWB opzitten.

[een toespraak na de afscheidswedstrijd]


Helaas zit de actieve loopbaan van Patrick in het eerste van RWB erop. Een kapotte knie maakt daar na meer dan 450 wedstrijden in het eerste een einde aan. Gelukkig blijft Patrick voor RWB behouden. Met ingang van het seizoen 2005-2006 werd hij de trainer van de selectie. Daarnaast trapt hij als dat uitkomt een balletje met zijn makkers van het vierde. Het trainerschap werd een succes. RWB1 prommoveerde naar de derde klasse.

Omdat Patrick van afwisseling houdt, is hij in het seizoen 2008-2009 trainer geworden van DESK2. Dat heeft hij twee jaar volgehouden.
Het seizoen 2010-2011 is hij trainer geworden van zaterdag derde klasser SV Capelle. Het eerste seizoen werd onmiddelijk succesvol afgesloten met een promotie naar de tweede klasse. Daarna wist SV Capelle zich moeiteloos te handhaven.

Voor het seizoen 2013-2014 is VV Baardwijk, de gezworen Waalwijkse vijand van RWB, er in geslaagd Patrick aan zich te binden. Het eerste seizoen was wennen aan elkaar; het tweede seizoen werd een plaatsje in de nacompetitie afgedwongen. En het derde seizoen was het weer raak: Baardwijk kampioen en promotie naar de tweede klasse. Voor Patrick drie keer is scheepsrecht.

Omdat je afscheid moet nemen op het hoogtepunt heeft Patrick zich voor het seizoen 2016-2017 verhuurd aan vierde klasser Nieuwkuijk!

hobby's


interessante websitesPatrick Berkelmans, Nieuwe Zeine 3, 5144 NW Waalwijk
telefoon 0416 342092, email p.berkelmans@doultremontcollege.nl