Pierre van Meeuwen

[aan het werk]

door de jaren heen


Na een opleiding elekrotechniek aan de HTS en een diensttijd bij de verbindingen ging Pierre in 1970 experimentele fysica studeren aan de UvA. Voor de zekerheid heeft hij daarbij de didactische aantekening 'natuurkunde' gehaald. Die bleek eerder nodig dan gedacht.
Vanaf de zomer van 1977 heeft hij op het Dr. Mollercollege te Waalwijk gewerkt. Eerst met veel plezier als docent natuurkunde; sinds 1991 als lid van de directie.
Met de fusie van het Dr. Mollercollege, de Walewyc MAVO en d'Oultremontcollege tot Scholengroep 'de Langstraat', mocht Pierre vanaf 1 augustus 1999 als directeur het Moller gaan leiden.
Eind schooljaar 2005-2006 heeft Pierre afscheid genomen van 'zijn' school. Na 35 jaar trouwe dienst als leerling, leraar, conrector en directeur is er in 2006 een eind gekomen aan zijn Mollerleven. Pierre geniet nu van zijn (vervroegd) pensioen. Hij doet alle dingen waarvoor hij eerder geen of weinig tijd heeft had.

Afscheid


[scheidend directeur]


Vanaf 1978 is Pierre betrokken bij de ontwikkeling van de methode DBK-na; als schrijver en als eindredacteur.
DBKna werd uitgegeven door uitgeverij Malmberg. Op dit moment wordt er gewerkt aan een geactualiseerde, digitale heruitgave.
En het natuurkunde-onderwijs laat hem niet los. Op welke manier zijn leerlingen nog te pakken? Hij denkt het gevonden te hebben met 'uitdagend onderwijs'.

[op de pyramide van Cheops]

Pierre is ook politiek actief. Via de PPR is hij bij GroenLinks beland, waarvan hij de secretaris is voor de afdeling Waalwijk-Heusden. In Waalwijk was hij tot 1 april 2006 secretaris van de plaatselijke politieke groepering Groenlinksaf. Van maart 2006 tot maart 2010 maakte Pierre deel uit van de tweemansfractie van Groenlinksaf in de gemeenteraad van Waalwijk.
Mocht u informatie willen hebben over GroenLinks landelijk dan wel plaatselijk, stuur dan een mailtje.

[rust in Neustift]

Pierre is sportief aangelegd. Hij heeft gehockeyd bij DES in Kaatsheuvel en later op zaterdag gevoetbald bij WV HEDW in Amsterdam en WSC in Waalwijk. Vanaf zijn veertigste werd hem dat te gevaarlijk. In 1987 is hij gaan zweefvliegen bij de 'GLC Illustrious' op Gilze-Rijen. In 1992 heeft hij zijn zweefvliegbewijs gehaald. Sinsdien fladdert hij elk weekend alleen of met z'n tweeŽn; tenminste als het weer dat toelaat.
En omdat hij het lesgeven niet kan laten, is Pierre al weer enige tijd actief als zweefvlieginstructeur.


[voor de start]

Daarnaast is Pierre gek op sneeuw. Op allerlei soorten planken stort hij zich van de berg af. Brixental, de Stubaier gletscher en Trois Vallee zijn geliefde wintersportoorden.


[op de mono]

Al een aantal jaren dobbert Pierre met zijn bananenboot over de Europese wateren.
Sinds 1998 beschikt hij over een heuse catamaran; ooit nog kampioen van Nederland. Wellicht wordt het nu tijd voor het rondje Texel.


[op de catamaran] [een hydra op dak]


Hier zie je de Hydra in bedrijf op de Maas.


[klaar voor kruisen op de Maas]


Sinds het voorjaar van 2001 mag Pierre zich mede-eigenaar noemen van een echt zweefvliegtuig.
Het is een Astir CS, PH-557, met intrekbaar wiel en een glijgetal van rond de 35.
Ze zullen Pierre niet meer hebben op een thermische dag.

[Astir CS]

Intussen heeft het hare majesteit behaagd Pierre vanwege zijn verdiensten op allerlei terreinen, maar in het bijzonder als jarenlang voorzitter van de Stichting Mensen zonder Werk, te benoemen tot lid van de orde van Oranje Nassau. Op 29 april 2003 werden de versierselen voor hem volkomen onverwacht en in het bijzijn van veel genodigden, uitgereikt door burgemeester de Geus van Waalwijk

[versierselen opgespeld] [tal van genodigden]


12 augustus 2004 betekende voor Pierre een nieuwe mijlpaal in zijn leven. Om 06:00 uur bereikte hij na een aanloop van 4 dagen en een slopende laatste klim van 6 uur, de top van de Kilimanjaro: Uhuru-piek op 5895 meter. Net op tijd om daar te kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst.

[op weg naar de top] [de top bereikt]


Al heel zijn leven is Pierre gek op muziek. Het begon begin jaren zestig met de Everly Brothers en Buddy Holly and the Crickets. Via Beatles en Rolling Stones komen we eind jaren zestig bij de underground muziek; veelvuldig gedraaid in Provadya? Kaatsheuvel Sindsdien is de betere popmuziek altijd blijven trekken.
Vanaf zijn dertigste werd Pierre zelf muzikant; als basist eerst in verschillende schoolbandjes en in de lerarenband, tenslotte in Flabbergasted en Endless Wire. Kijk voor meer info op de website van de band.

[de schoolband van 1985] [flabbergasted op de reunie van 2007]

hobby's


interessante websitesPierre van Meeuwen, Hugo Verrieststraat 20, 5144 SB Waalwijk
0416 339648, pvanmmeeuwen@home.nl