Lentebloemen: de narcissen zijn van een klein stukje van een eierdoos,beschilderd en op gele bloemblaadjes geplakt.

De blauwe druifjes van een sateprikker, omwikkeld met crepe-papier en beplakt met propjes en (hieronder ) de hyacint : een wc-rolletje beplakt met kleine witte "bloempjes". De hyacint staat hier in een beschilderd bloempotje.

 

( met dank aan juf Lia)

De schaapjes zijn gemaakt van dik karton(van dozen van de supermarkt) Het schaap (vergroten!)wordt 2x uitgeknipt, tegen elkaar geplakt en dan worden de pootjes omgebogen, zodat het schaapje kan staan. Als laatste nog de oren erop en de echte schapenwol .

(met dank aan juf Bianca)

Een vrolijke verzameling van bloemengieters.De gieters worden dubbel uitgeknipt.

Dan nog gras eromheen (dus ook dubbel) en bloemen er tussen.

 

.

Op een blauw blaadje wordt een kale boom geschilderd.

Daarna met "bloesemkleurtjes" de bloemen (en blaadjes) stempelen m.b.v. de kop van een spijker.

Dan nog evt. schaapjes, gras en een lentezonnetje erbij.

Deze schaapjes zijn gestempeld m.b.v. een kurk.

Daarna nog de boom schilderen en de bloesems/bloemetjes weer stempelen met de kop van een spijker (zie hierboven)

Deze eendjes zijn gemaakt van een papieren bordje. Deze vouw je dubbel, beschilder hem in de kleur die je wil (We hebben eerst op platen gekeken hoe een echte eend eruit ziet). Daarna de kop 2x uitknippen en opplakken, de vleugels ( gemaakt van de omtrekken van je handen ) De snavel (deze is rond en niet spits)en de poten en de evt. krulstaart eraan en klaar is je eendje!

Je neemt gewoon wit papier en laat de kinderen verf mengen van bv. donkergeel naar steeds lichter geel (of rood naar roze, blauw naar lichblauw....etc)

 

 

 

 

 

 

Dit papier laten drogen .

Daarna wordt dit papier gebruikt om.......

bloemen (hortensia's) te scheuren.... en op te plakken

 

 

 

 

Bloemetjes in het gras:

Je vouwt een groen A-viertje doormidden en knipt er aan de kant waar de vouw niet zit allemaal "grasspietjes" in .Dan niet of plak je de twee zijkanten aan elkaar zodat er een rondje ontstaat. De buitenste grassprietjes kun je nu her en der omkrullen en daarna plak je er een aantal zelfgeknipte bloemetjes aan vast.

Kikker uit de boeken van Max Velthuijs.

Je hebt nodig: 2 wc-rolletjes (de een van boven iets ingeknipt, zodat de bovenste rol kan blijven liggen, groen papier om er omheen te plakken. Repen groen papier voor de "armen en benen"en reepjes wit en rood papier voor de "broek". Verder nog ogen, mond plakken en een sjaaltje van crepe-papier maakt het af.

Hetzelfde vouwwerkje als bij de paashaas (voor uitleg zie daar), maar nu met 2 grote kikker-ogen en een rood tongetje.

Ik heb deze gebruikt als vertel-kikker bij het sprookje van de kikkerkoning(de gouden bal) en later mochten de kinderen hun eigen kikker maken.