Namaste

Wil je een uur fysiek en zonder competitie bezig zijn, door te mediteren stilstaan bij het moment, je lichaam leren kennen door het aannemen van allerlei soorten houdingen, ervaren wat in- maar vooral ontspanning is, bewust met je innerlijke zelf bezig zijn, dan kan het beoefenen van hatha yoga iets voor jou zijn.

Volg gratis een proefles en ervaar of het beoefenen van yoga iets voor jou is.


Gratis proefles

Yoga

Hieronder de verschillende yoga lessen die ik geef.
Klik hier om rechtstreeks naar de lestijden en tarieven te gaan.

 

 

 

 

Hatha yoga

Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij het lichaam het uitgangspunt is. Het is een fysieke yogavariant die bestaat uit een systeem van asana’s (houdingen) om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.

Tijdens de les die 60 minuten duurt, worden er asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken) beoefend en wordt er gemediteerd. Houdingen waarbij je het lichaam voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts rekt,strekt, buigt; houdingen waarbij je het lichaam draait, tegen de zwaartekracht in heft, ademhalen: je gebruikt je hele lichaam van kop tot teen. De asana’s zorgen voor evenwicht, concentratie, kracht, lenigheid en een betere ademhaling. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Iedereen kan hatha yoga beoefenen, ongeacht conditie, gewicht, leeftijd, lenigheid of lichaamsbouw. Er zit geen enkele competitie in de yoga; noch met anderen noch met jezelf.

Lestijden en tarieven

 

 

Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga heeft als basis de hatha yoga. Hatha yoga is een fysieke yogavariant die bestaat uit een systeem van asana’s (houdingen) om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.

Tijdens de les die 75 minuten duurt, worden er asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken) beoefend en wordt er gemediteerd. De asana’s zijn aangepast aan de zwangerschap: er wordt rekening gehouden met je groeiende buik en alle andere fysieke veranderingen. De houdingen worden vanwege de zwangerschap wat anders vaak wat zachter en rustiger uitgevoerd.

Tijdens de zwangerschap heb je veel baat bij yoga. Je leert je lichaam kennen, je kunt je beter ontspannen en je besteedt aandacht en aan je zwangerschap én je naderende bevalling. Een les is altijd opgebouwd uit een zittend, staand en liggend deel. Adem en bekken staan tijdens de les centraal.

De zwangerschapsyoga die ik geef heb ik gevolgd bij Birthlight . Een principe van birthlight is: ‘If you give birth to the breath, then you give birth to the baby’. Adem is een heel belangrijk deel van yoga: het staat voor levenskracht en energie. In je zwangerschap leer je om diep in- en uit te ademen; dat werkt ontspannend en geeft energie. Als je bang bent of pijn hebt, gaan je gedachten met je op de loop, blokkeer je, ga je gejaagd ademen en verkrampt je lichaam. Vooral tijdens de bevalling is een rustige adem van groot belang!

Lestijden en tarieven

 

 

 

 

Postnatale yoga

Ik geef een 5-weekse cursus postnatale yoga. Afhankelijk van je bevalling kun je vanaf 3 weken (geen bijzonderheden) dan wel na 6 weken (bijvoorbeeld keizersnede) yoga komen volgen. De les duurt 60 minuten. De cursus is ervoor bedoeld om je opnieuw kennis te laten maken met je lichaam, ademhaling en je geestelijke gesteldheid. Hetgeen wat je tijdens de les en ook thuis kan doen heeft een groots effect. Langzaamaan ga je weer letterlijk de grond onder je voeten dan wel in je lichaam voelen. Je gaat heel bewust bezig zijn met je bekken, bekkenbodem, je buikspieren, je rugspieren, je ademhaling. Alles heeft een behoorlijke optater gehad tijdens de zwangerschap. Je werkt met spieren die zich heel diep in je lichaam bevinden. Door een keizersnede, knip, hechtingen, reptuur zijn meerdere spierlagen doorsneden. Oefeningen die je tijdens de les doet, zorgen voor een betere bloedstoevoer naar deze wonden en dit zorgt voor een betere heling.
Tijdens de les is je pasgeboren zoon of dochter uiteraard van harte welkom. De les is zo opgesteld dat wat je moet dan wel wilt doen (denk aan verschonen, troosten, voeden ), je de oefeningen en houdingen gewoon mee kunt doen. Ook thuis moet je aan de slag met de oefeningen. Postnatale yoga is niet alleen iets van bij mij in de les maar vooral voor thuis.

Lestijden en tarieven

Lestijden en lesgeld

Het is in overleg mogelijk om een proefles te volgen voor hatha yoga of zwangerschapsyoga. Deze les is gratis.

Hatha yoga


Maandkaart € 36,-
Vier keer komen in acht weken tijd

Maandabonnement € 34,-
Vier keer komen in vier weken tijd

10-rittenkaart € 80,-
Tien keer komen in twaalf weken tijd

Lestijden  
Dinsdag 20:00-21:00 uur
Woensdag 09:00-10:00 uur
Donderdag*
*elke oneven week
18.30–19.30 uur
 

Zwangerschapsyoga


Vanaf het moment dat je komt, tel ik het aantal weken tot en met week 37. Het aantal weken wordt vermenigvuldigd met het uurtarief à € 10,50.
Indien je na de 30ste week komt betaal je per les € 13,-

Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 19:45-21:00 uur

Partnerles

Elke maand vindt er op de donderdag een vrijblijvende partnerles plaats
van 18.30 – 19.45 uur.
Deze les kost € 25,50.

Postnatale yoga


5-weekse cursus : €77,50
Losse les € 16,-

De 5-weekse cursus bestaat uit een wekelijkse les op woensdagochtend van 10:15 - 11:15 uur.
Proefmaand

Voor een hatha yogales geldt dat je éénmalig een maand (vier achtereenvolgende lessen) kunt ‘proefdraaien’.
In deze maand kun je uitproberen of de yoga die ik geef bij je past. Deze maand kost € 30,-.

Priveles

Ook is het mogelijk om een priveles te boeken. De kosten hiervoor zijn € 40,- voor 60 minuten.

Praktisch

Het lesgeld dient vóór aanvang van de les of cursus te worden voldaan.

Je hoeft enkel makkelijke kleding te dragen. Er liggen matjes, kussens en dekens klaar.

"Keep on breathing and remember: life’s too short for doubts. Live your life to the max"

Testimonial author name

Wie ben ik?

Na een afgeronde opleiding Internationaal Recht en jaren gewerkt te hebben als jurist bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij en tot slot als beleidsadviseur bij de gemeente Maastricht, heb ik in juli 2010 nà de geboorten van mijn twee zonen besloten mijn baan op te zeggen en mij te focussen op mijn gezin en het geven van hatha yoga, zwangerschapsyoga en postnatale yoga.

Relevante opleidingen en trainingen:

3- jarige Hatha yogalerarenopleiding bij Yoga Opleiding Limburg in 2011;

2-jarige Prenatal teacher training bij Birthlight in 2010 en 2012;

1- jarige Postnatal teacher training bij Birthlight in 2013;

8- weekse mindfulness training bij Mindful Bewegen in 2013

Contact

De lessen worden gegeven in de yogaruimte van het zwembad de Treffer.
Via de ingang van het zwembad loop je via de koffieruimte zo tegen de deur van mijn yogaruimte aan
Er zijn genoeg en gratis parkeerplekken voor deur te vinden!

de Treffer

Praktijkadres

Zwembad de Treffer
Marathon 6
6245 EZ
Eijsden

yoga teacher

Postadres

Ramona Vranken-Horbach
Bovenstraat 6A
6245KR Mesch (Eijsden)
06-13 563 977
yoga-tree@home.nl

Geef je op voor een gratis proefles

Stuur een mailtje en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.