RINUS-JAN VAN DOORN

Persoonlijke webpagina met e-mail mogelijkheid

 

Hallo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rinus-Jan van Doorn nu:

Ik ben als amateur bezig met natuur, kunst en christendom. 

Kortweg heb ik bij de natuur vier aandachtsgebieden , bij de kunst is het teken en schilderkunst en bij het christendom heb ik Rooms katholicisme als aandachtsgebied. 

 

 

Voor alle interesses heb ik o.m. Word studiebestanden die ik aanvul en herlees. 

Bij de natuur zijn dit  b.v. sterrenkunde, dieren en planten . Mijn vier aandachtsgebieden hier binnen zijn fysische kosmologie ( natuurkunde en heelal) , astrobiologie (ontstaan van leven en buitenaards leven), holhoornigen (runderen, schapen, geiten en antilopen, inclusief gedomesticeerden) en de kraaiachtigen (raven, kraaien, eksters en gaaien e.d.).  Verder onderzoek ik veel bij en rond de natuur: hoe komt de natuur in de cultuur, de religie, de taal en de media voor, daarnaast noteer ik persoonlijke ideeŽn. Sinds 2003 ben ik bezig allround natuurkenner te worden m.n. in en rond Tilburg en doe waarnemingen, waardoor ik vnl. amateurbioloog ben.  

Bij de kunst zijn de bestanden verslaglegging van mijn eigen artistieke bezigheden (beetje tekenen en schilderen), notities n.a.v. een bomenproject en notities n.a.v. de kunst van anderen met een voorliefde voor twee dimensionale kunst.

Omdat ik schrijf in deze studiebestanden en in een dagkladblok, schrijf ik dus veel.

 

 

 

 

Verder ben ik vrijgezel en heb ik geen kinderen, ik woon in Tilburg in een kleine vooroorlogse eengezinswoning. Mijn vader, Theo van Doorn was neerlandicus en rector en mijn moeder ,Greet van Doorn-Welten was coupeuse en huisvrouw. Mijn vader promoveerde in 1971 als taalkundige op de terminologie van riviervissers in Nederland.

 

 

Rinus-Jan van Doorn vroeger:

Ik ben in 1961 geboren in Tilburg in de Treubstraat. In 1971 ben ik verhuisd naar Loon op Zand en deed ik in 1981 met succes eindexamen VWO-B op het Pauluslyceum in Tilburg. In 1982 verhuisde ik terug naar Tilburg en studeerde tekenen aan de academie voor beeldende vorming in Tilburg en monumentale vormgeving aan de Koninklijke academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch. Van 1988 tot en met 2004 was ik dan productief als zelfstandig semi-professioneel kunstenaar, onder de naam "Rinus van Doorn".Van 2001 tot en met 2012 had ik een website met mijn kunst en over kraaiachtigen.

 

Lees meer over mijn glansrijke carriŤre!

Ik op Facebook met o.m. recente schilderijen openbaar.

Eigen website over zwarte kraai 

 

 

 E-mail           

 

 

 

 

Familie-,vrienden- en kennissenlinks

Mijn vader op internet

Het werk en interesse van een van mijn zussen

Het werk van Erik Kooij

Het werk van Kees van de Ven

PoŽzie en proza van Johan van Tilburg

Muziekpagina van Michel van Gisteren bevat twee stukken met stem en tekst van mij: "de paddentrek" en "United Nations".

Kunst van Inge Koenen

Kunst van Jenny Ymker

 

ik sponsor de raaf

 

 

Laatst bijgewerkt  8-8-2018