Los Bomberos

 

Oerol-festival Terschelling

 

Sinds het verschijnen van het succesalbum Buena Vista Social Club is de Cubaanse Son terug van weggeweest. De Cubaanse Son is ongeveer een eeuw geleden ontstaan uit een fusie van Afrikaanse en Spaanse muziektradities. Overal op de wereld wordt tegenwoordig gedanst op de Son en de daaruit voortgekomen Salsa.

In Nederland richten Los Bomberos (de brandweermannen) zich al vele jaren op het vertolken van de Cubaanse Son. De band speelt op Salsafeesten, festivals en culturele manifestaties.

Door het akoestische karakter van de muziek is de band ook zeer geschikt voor trouwerijen, afstudeerborrels en wat dies meer zij. Ook zijn Los Bomberos in te huren in combinatie met Salsa-dansschool Roy Salsero (Groningen) of de dansschool van de Cubaanse dansleraar Juan Carlos de Marcos (Groningen). Leuk voor bedrijfsfeesten! Samen met je collega's een workshopje salsadansen, begeleid door sexy danseressen en dansers.

persfoto hier

 

Het repertoire van Los Bomberos is breed (zie onze uitgebreide repertoirelijst) en bestaat voor één deel uit Cubaanse liedjes van o.a. Buena Vista Social Club, Vieja Troba Santiaguera, Eliades Ochoa, Celina Gonzalez en Celia Cruz. Naast dit traditionele repertoire kenmerken de Bomberos zich door het 'versonnen' van veel bekende liedjes en hits. Ook wordt ingehaakt op de actuele Salsahits uit diverse Latijns-Amerikaanse landen. Bolero's, Cumbia's, Cha cha cha's en Merengue, zijn bij Los Bomberos ook in goede handen.

De liefde van Los Bomberos voor Zuid-Amerikaanse muziek maakt dat het plezier er vanaf knalt. Dit is zowel versterkt als akoestisch een welkome wetenschap voor ieder feestelijk gebeuren.

 

Los Bomberos zijn:

Rob Zwaving: zang en gitaar
Bas Blanken: zang en tres
Marten Miedema: zang, trompet, percussie
Ron Glasbeek: zang en contrabas
Rafaël Tahapary: conga's, cajón, percussie
Special guests: Ommis Bonet (Cuba) & Atanas: bongo, campana, percussie