Rod en Rob

Rod & Rob

Rod & Rob hebben een groot repertoire, met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse songs. Daarnaast spelen zij Reggae en bekende popliedjes. De muzikanten spelen ook veel eigen composities, waarin verschillende achtergronden en stijlen elkaar op een spannende manier ontmoeten. Bij een optreden van Rod & Rob komen twee prachtige stemmen en gitaren, uit verschillende continenten samen in muziek, feest en vriendschap.
Er wordt inmiddels gewerkt aan een nieuwe cd.

 

Rod


Is bekend door zijn Afrikaanse band Rod and the Movement. De zanger/gitarist/componist schreef in de jaren '80 de hits Shake it Up en Do the Bougalou en bereikte de Amerikaanse top tien.

Tegenwoordig woont hij in Groningen/Parijs en schrijft nog steeds schitterende muziek. Rod betovert het publiek met zijn Afrikaanse stemgeluid en zijn karakteristieke gitaarstijl.

 

Rob


Kwam na vele jaren Zuid-Amerika en Spanje terug in Groningen en richtte de Cubaanse salsaband Los Bomberos op. Los Bomberos speelt al jaren door heel Nederland.

Rob is zelfstandig muzikaal ondernemer. Daarnaast blijft hij zich muzikaal steeds weer vernieuwen. Samen met grote vriend Rod is er veel inspiratie die zich uit in een samenspel van klank en muziek.

 

 

 

 

persfoto: klik hier