Welkom op de persoonlijke website van Rob Zwaving

Tijdens zijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, raakt Rob gefascineerd door indianenculturen. Rob reist naar Yucatan/Mexico, voor onderzoek naar de Mayacultuur. Na zijn afstuderen in 1992, werkt hij enkele jaren als reisleider in verschillende Latijnsamerikaanse landen.

Met zijn gitaar altijd binnen handbereik, laat Rob zich tijdens zijn reizen inspireren door de swingende latin-ritmes van Cuba, Venezuela, Peru en Midden-Amerika. In Andalucia/Spanje, wordt hij diep geraakt door de flamencocultuur van de zigeuners. Rob volgt diverse flamencoworkshops bij o.a. Paco Peña en Manolo Sanlucar.

Projecten:

Momenteel is Roberto oprichter en zanger/gitarist van de Groningse Salsaband Los Bomberos. Met een knipoog naar Cuba maakt deze band al jaren veel furore op festivals, theaters en feesten. Samen met zanger Harry Niehof brachten Los Bomberos de cd Cuba Blues uit. Ook verschenen er bij TV-Noord twee videoclips. Er wordt gewerkt aan een nieuwe cd.

Met de band Los Hermanos (www.loshermanos.nl) wordt een fusie gemaakt tussen flamenco, salsa, pop en bossa nova. Los Hermanos spelen op bedrijfsfeesten, festivals en theaters en werken samen met flamencodanseres Ilona Ali. Zij spelen ook in kleine formatie. Los Hermanos maakte de cd: Canto del Lobito.

Rod & Rob
is Roberto's nieuwste project. Rod & Rob spelen Latin, Reggae, African, bekende poptunes en veel eigen composities. Rod & Rob is een vrolijke ontmoeting tussen Afrika en Europa.

Naast muziek maken is Rob ook altijd zijn academische achtergrond trouw gebleven. Rob geeft vanaf 2006 workshops en dia-lezingen over de indianenculturen van Zuid en Midden-Amerika. Tot de doelgroep behoren middelbare scholen, reisbureau's, culturele instellingen, et cetera.