Wie ben ik


Hallo allemaal mijn naam is Francis Nieling en ik ben geboren op 9 april 1975 in Guttecoven dit is een klein dorpje in Limburg. Ik woon nu in Limbricht samen met mijn man Roger en twee schatten van kinderen, Maartje en Jelle .

 


Ik ben werkzaam als apothekersassistente in een apotheek in Sittard.

 

Op jonge leeftijd was ik al creatief. Ik tekende en knutselde graag. Op mijn zevende maakte ik poppen van oude beddenlakens van mijn oma. Ik had mijn eigen naaidoosje, ook kleertjes voor mijn barbiepoppen maakte ik zelf. Later op de mavo waren dan ook handenarbeid en tekenen mijn favoriete vakken. Ik wilde altijd graag modeontwerpster worden,maar het lot wilde toch dat ik iets anders ging doen.

 

De creativiteit bleef naast borduren ben ik op ongeveer mijn zestiende begonnen met boetseren. Van fimo maakte ik bv kleine muisjes, fantasiepoppetjes en kleine geschenkjes voor gelegenheden. Jammer genoeg toen ik later ging samen wonen, en toen we katten kregen is niets meer van deze werkjes overgebleven daar mijn katten graag overal opspringen en daardoor veel is gesneuveld. Er is nog een elfje over en die staat nu bij mijn dochtertje op de slaapkamer. En toevallig kwam ik met de kerst nog wat kerstengeltjes tegen.

Jammer genoeg door tijd gebrek verdween de fimoboekjes en de klei de zolder op.

 

Later kwamen andere hobby’s op mijn pad, zoals  bloemschikken, wat ik nog steeds graag doe, en sieraden maken. Na de geboorte van mijn zoontje, wat natuurlijk veel drukte met zich mee bracht, wilde ik toch weer wat meer tijd aan mezelf besteden. Om de drukte van alle dag eens even te ontvluchten ben ik de fimoboekjes weer tevoorschijn gaan halen en ben toen begonnen met het maken van Fantasie poppen. Hoofd, handjes en voetjes van klei, en lijfje van stof. Toch wilde ik meer weten over het boetseren van elfjes en dan het liefs helemaal van klei. Ik ben toen gaan surfen op het internet en kwam toen op de site van Hannie Sarris terecht. Ik was helemaal verkocht en dat wilde ik ook graag. Ik ben toen naar de boekenhandel gegaan en heb toen haar boek Fairy Fantasy Poppenmaken gekocht. Eerst helemaal doorgelezen van voor tot achteren. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en  ben een pak La Doll klei gaan kopen en op geheel eigen houtje begonnen aan mijn eerste Full Sculp elf van zelfhardende klei. Inmiddels is mijn tweede elf klaar en de derde is in de maak. Dus het is een ware verslaving geworden.

 

Bij vragen kunt u me ook mailen op mijn mailadres Francisnieling@gmail.com

 

Met vriendelijke elfengroetjes Francis Nieling

Home