Home

Welkom op Roo's oude effecten site. Een site over historische waardepapieren. Hier vindt je informatie over het verzamelen van oude aandelen en obligaties, gecombineerd met historisch en recente informatie van de bedrijven en instellingen die deze effecten hebben uitgegeven. Deze hobby, het verzamelen van oude effecten, wordt ook wel scripophily (scripofilie) genoemd. Ik verzamel met name oude effecten van bedrijven en instellingen uit Rotterdam. Maar uiteraard hebben ook effecten uit de rest van Nederland mijn belangstelling alsmede decoratieve stukken van over de hele wereld.

Heeft u vragen? Stuur mij een email en u krijgt antwoord. 
Heeft u nog ergens Rotterdamse aandelen of obligaties? Ik ben altijd op zoek om mijn collectie uit te breiden. (email)

Wat zijn oude effecten

 

Oude effecten (aandelen en obligaties) zijn waardepapieren die geen economische waarde meer bezitten. Het verzamelen van oude waardepapieren wordt ook wel scripofilie (scripophily) genoemd.
Sommige oude effecten zijn ware kunstwerkjes. Doorgaans zijn deze effecten van ondernemingen die zijn opgeheven, overgenomen of failliet verklaard. De verzamelaar gaat het derhalve om de historische waarde, die wordt bepaald door de bekendheid van de onderneming, de hoeveelheid uitgegeven stukken en het uiterlijk van het stuk. Mede vanwege dit aspect zijn oude aandelen tegenwoordig een gewild verzamelobject waarvan de populariteit nog steeds stijgt.

LEES MEER

Gemeente Rotterdam

 

Door middel van de uitgifte van obligaties kunnen lagere overheden zoals provincies, waterschappen en gemeentes (een deel van) hun financieringsbehoefte dekken. De Gemeente Rotterdam heeft hier ook gebruik van gemaakt, hetgeen te zien is aan de hand van een overzicht.

LEES MEER

Effecten Rotterdam

 

Een overzicht van historische waardepapieren uit Rotterdam. Naast het overzicht is er de mogelijkheid om een afdruk van de vermelde waardepapieren te zien alsmede informatie over deze bedrijven. 
Op dit moment bevat het overzicht  meer dan 500  verschillende stukken.

LEES MEER

Special Effects

 

Er is natuurlijk meer dan Rotterdam. Decoratieve oude aandelen en obligaties uit Nederland en de rest van de wereld. Een overzicht van 'zo maar' een paar stukken. 

LEES MEER

Links

 

Op deze pagina vindt je onder meer links naar Nederlandse en buitenlandse sites die zich bezig houden met het verzamelen en/of verkopen van oude aandelen en obligaties in uiteenlopende verzamelgebieden. 

LEES MEER

Contact

Vragen? Neem gerust contact op (email)