scanners - Wijenbergh Electro

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

scanners

Consultancy

Meetframes en scanners vormen het fundament van een QMS (QCS) systeem.
Als het fundament zwak of verstoord is dan wiebelt en wankelt de hele piramide aan bovenliggende apparatuur.
De verkregen metingen en resultaten worden dan onbetrouwbaar en de kwaliteit van het geproduceerde en bewaakte product kan gaan afwijken.

Voortdurende periodieke controle blijft bij dit soort apparatuur noodzakelijk, ongeacht de claims van sommige leveranciers dat hun producten onderhoudsarm of onderhoudsvrij zijn.
Het blijft een (electro) mechanisch samenspel van componenten en hierin is, ook al gezien de soms erbarmelijke omgeving waarin eea. staat opgesteld en moet functioneren, onderhoud en controle noodzakelijk.

Voor meetframes en scanners van uw QMS (QCS) systemen kan Wijenbergh Electro de volgende consultancy activiteiten leveren:

Mechanisch en elektrisch

  • advies en controle mechanische onderdelen.

  • advies en controle elektrotechnische en elektronische componenten.

  • periodieke controle en rapportage van de werking van de scanner.

  • inspectie en controle hulpapparatuur zoals overdruk ventilatie, meet-luchtvoorziening en waterkoeling.XYZ analyse
Een belangrijk onderdeel van de adviezen en controles vormt het door ons gebruikte hulpmiddel.
Dit in samenwerking met MCS engineering ontwikkelde tool (XYZ analyse) geeft een nauwkeurig inzicht in de mechanische stabiliteit van de meeframes en scanners.
Wij adviseren om minimaal een keer per jaar een dergelijke controle en rapportage te laten uitvoeren. Deze controle kan enkel worden uitgevoerd bij machine stilstand.Naast consultancy voor regulier onderhoud, kan Wijenbergh Electro u ook van dienst zijn bij revisie en ombouw van scanners en meetframes. Dit kan, in eigen beheer worden uitgevoerd en het kan variëren van een simpele renovatie tot en met het toevoegen van sensoren of andere additionele apparatuur of voorzieningen. 


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu