Kampen sigarenstad
Het ontstaan van de sigarenband
Het verzamelen van sigarenbanden
Sigarenfabrieken en hun merken
Catalogus / Bestellingen
Te koop gevraagd / aangeboden
Van wie is deze site?
Links

De catalogus

Een handig hulpmiddel bij het verzamelen is een catalogus en op het gebied van sigarenbanden zijn er door diverse verenigingen/personen catalogussen uitgegeven.

Zo is er een door de A.V.B. uitgegeven catalogus waarin de banden per serie en per merk zijn ondergebracht. Meestal is deze catalogus via speciale verzamelbeurzen verkrijgbaar. De prijs is circa € 15.50 Tevens zijn er bij de AVB een groot aantal deelcatalogussen te bestellen. Op de verzamelaarbeurzen kunt u hierover informatie krijgen.

Verder is er door de "Mechelse verzamelaar" een catalogus uitgegeven waarin de banden per merk en serie staan vermeld, groot pluspunt van deze cataloog is dat er een afbeelding van het bandje bij staat afgebeeld hetgeen zeker bij kleine typeverschillen een uitkomst kan zijn een nadeel is dat het niet altijd op alfabetische volgorde staat en dat aanvullingen van nieuwe uitgiften moeilijk te verkrijgen zijn en ingevoegd kunnen worden. Het geheel bestaat uit drie delen en kost per deel circa € 15,00 . Op de verzamelaarbeurzen kunt u hierover informatie krijgen.

Dan is er een catalogus samengesteld waarin naast de Nederlandse en Belgische merken ook alle kleinere merken uit de overige landen staan vermeld. Het geheel is in drie subgedeelten samengesteld t.w. Nederlands/Belgische merken, Spaanse merken en merken uit de resterende landen. Elk merk is onderverdeeld per serie. De catalogus is d.m.v. een ringband ingebonden. Prijs per deel € 17.50 excl. verzendkosten. Naast de reguliere catalogus bestaat de mogelijkheid om merk- en themagedeelten op te vragen. De prijs hiervan is afhankelijk van de omvang van het gevraagde. (mail: sigarenband@home.nl)

 

Een bekende uitgever van catalogussen was de heer Romkes uit Goirle. Van zijn hand verschenen er diverse catalogussen en deelcatalogussen. Deze catalogussen behandelen niet alle series die door de sigarenfabrieken zijn uitgegeven maar ook de fabrieksbandjes, reclame banden, GK nummering etc. Helaas is de heer Romkes afgelopen juni na een plotseling kort ziekbed overleden. Via de verzamelaarbeurzen zijn er misschien nog exemplaren van deze catalogussen te verkrijgen.

Zo u ziet keuze genoeg om uw hobby tot een succes te maken.
Catalogussen kunt u bestellen door het invullen van de e-mail, s.v.p. duidelijk aangeven om welke catalogus(sen) het gaat.

Bestellen?

WebDesign © 2002-2014 by ROB. Alle rechten voorbehouden.