EEN C.V. EN/ OF EEN SOLLICITATIEBRIEF VOOR U GEMAAKT

Je bent op deze pagina gekomen omdat je meer wilt weten over solliciteren, het maken van een c.v.(curriculum vitae) of een sollicitatiebrief. Je hebt een leuke vacature gezien en wil graag reageren maar weet niet hoe je het aan moet pakken. Wat moet er allemaal in een c.v. staan bijvoorbeeld en wat in een sollicitatiebrief?. En hoe presenteer je jezelf zo op papier dat de werkgever geïnteresseerd in je wordt en je uitnodigt voor een gesprek. Het is in ieder geval noodzakelijk voor je om door de eerste briefselectie heen te komen. Of, je weet gewoon dat als je eenmaal in gesprek bent met die werkgever je wel aangenomen wordt maar je hebt absoluut geen kaas gegeten van een c.v. maken of een sollicitatiebrief. Uren zit je te staren naar het papier maar de juiste woorden willen maar niet komen.

Goed, ik ga je nu niet vertellen hoe je een c.v. in elkaar knoopt of een brief. Ik ga je een aanbieding doen om op basis van de gegevens die je me aanlevert voor jou een c.v. te maken en/of een sollicitatiebrief.

Wat kan ik voor je betekenen
Per e-mail kun je me jouw persoonlijke gegevens aanleveren die ik nodig heb om voor jou een professionele sollicitatiebrief en/of c.v. te maken. Ik heb jarenlange ervaring en heb ondertussen voor tientallen mensen al sollicitatiebrieven en c.v.'s gemaakt. De reacties zijn positief. Een c.v. is een visitekaartje van jezelf waarin je in het kort aan de werkgever duidelijk maakt wat voor persoon je bent, welke werkervaring je hebt en welke opleidingen je hebt genoten. Het is een beknopt overzicht van je kennis en kunde. Het is belangrijk dat een c.v. er duidelijk uitziet, zonder fouten is, qua lay-out netjes is en ook jou als persoon goed weergeeft. Je kunt het zien als een eerste indruk die de werkgever van je krijgt. Je hebt de kans dat, ook al ben je hartstikke goed in je vak, je toch op basis van een slechte, onvolledige of slordige c.v. niet uitgekozen wordt voor een gesprek. Een werkgever moet een keuze maken uit de stapel brieven die hij toegestuurd krijgt en omdat hij jou niet voor zich ziet maar wel de brieven moet hij deze als selectiecriterium gebruiken. Je begrijpt dus het belang van een nette, juiste c.v. De brief die je schrijft is belangrijk om jouw motivatie voor de functie aan te geven en je te onderscheiden van andere kandidaten.

Wat ik doe is een grote hobby van me. Ik vind het leuk om voor anderen sollicitatiebrieven en c.v.’s te maken en ik ben er ook goed in. Het gaat mij makkelijk af en ik vind het leuk om anderen ermee te helpen.

Als je interesse hebt, kan je een e-mail sturen naar: solliciteren@multimediadiensten.nl

Ingrid

Link naar mijn vernieuwde website (sollicitatiebrief)

knvb