poedelnr1.gif (2073 bytes)

 

indexbar.jpg (20580 bytes)

 

Terug

Ik ben Marianne v/d Bult/Slooijer ben getrouwd met Jan v/d Bult.

JanMarianne.jpg (31984 bytes)

We begonnen met het ras Dobermann, hebben beide ermee getraind in de africhting IPO en een klein beetje geshowd.

Daarna zijn we overstag gegaan voor de geweldige dwergpoedel wat een overgang zeggen vele mensen tegen ons ja misschien wel maar er waren zoveel aspekten van de poedel die mij zo geweldig goed aanstonden dat ik er niet lang over na hoefde te denken om te weten dat dit mijn ras zou worden.

Hoe kun je dat weten? Als kind had ik een dwergpoedel zwart en waar zij was was ik ook een geweldige hond en als je in een hondentrimsalon werkt en dan direkt met de poedel te maken krijgt besef je heel snel hoe zo'n beestje in elkaar zit en dan ga je ze bewonderen voor hun enorme intelligentie en lieve karakter dat ze werklust hebben had ik al snel door gezien mijn ervaring als africhtster in het IPO gebeuren dus een hond die makkelijk iets bij te brengen is en niet te eigenwijs is om te luisteren vind ik een positieve eigenschap.

Dan ga je nadenken wat wil ik met zo'n hond en al snel zag ik de uitdaging in het showknippen en het showen van een poedel als je een poedel wilt showen moet je eerst wat gepresteerd hebben op knipgebied   want zo'n showtoilet doe je niet eventjes dus daar lag mijn uitdaging.

Nu nog iemand vinden die mij dat wilde leren  ik hoefde niet lang te zoeken Mevr. C. Kroes Vink van de beroemde Curlfinch kennel was voor mij de beste, dus belde ik haar op met zenuwen in mijn keel want wie was ik nou ik had nog niet eens een poedel van mijzelf  het geluk was met mij Mevr Kroes vond het een geweldig goed idee om direkt bij haar te komen leren en zogezegd zogedaan na een bijzonder goede opleiding kan ik zeggen dat ik het goed onder de knie heb gekregen gezien de showprestaties van mijn honden,buiten het knippen om bij Mevr. Kroes kreeg ik van haar vele tips en aanwijzingen op fok en showgebied waar ik haar zeer dankbaar voor ben.

Ook mijn eerste show poedel kwam bij haar vandaan, Curlfinch Zahra een bekende dwergpoedel teef in de showring, zie de showresultaten.

Curlfinch_Zahra.jpg (39417 bytes)

Dus zo kwam het poedelvirus bij mij tot stand en daarmee begon de dwergpoedel fokkerij onder de naam.

Special Attraction