SalblaS Tekstbureau
Kievit 37, 7423 DB Deventer
Tel: 0570-857182
E-mail: salblas@home.nl
KvK: 08161349

 
                                      

                                           

   

                                   

                                                                                                                                                         

 

 

 

 

Onze diensten

 


Portfolio

 

Contact

 

Wie is SalblaS?


WelkomWie is SalblaS?


De naam SalblaS kent een aantal achterliggende gedachten:
- SalblaS is zowel een verwijzing naar Steef Alblas, oprichter van SalblaS Tekstbureau, als naar zijn vrouw Sannie en hun drie kinderen (Sara, Sofie en Siebe).
- SalblaS is een palindroom, een woord dat van links naar rechts gelezen hetzelfde is als van rechts naar links gelezen.


Achtergrond


Spelen met de Nederlandse taal is iets waar Steef Alblas al van jongs af aan plezier in heeft. Voorbeelden hiervan zijn het bedenken van anagrammen, het oplossen van cryptogrammen, het vervormen van woorden en het analyseren van zinnen. De keuze voor een studie Nederlands, Communicatie of Journalistiek lag dan ook zeer voor de hand, maar niets bleek minder waar......

De eveneens aanwezige interesse voor aardrijkskunde en biologie dreven Steef in 1995 namelijk naar de studie Aardwetenschappen / Milieuwetenschappen. Een studie die werd gekenmerkt door veel praktica en (buitenlandse) excursies en die daarmee veel afwisseling, vrijheid en avontuur bood.

Eind 2000 werd Steef de mogelijkheid geboden om de laatste fase van zijn studie te combineren met een commerciŽle functie bij een milieubemiddelingsbureau. Het bemiddelen van mensen naar een baan binnen het milieuwerkveld werd zijn voornaamste taak. Als onderdeel hiervan hield Steef zich bezig met het schrijven van mailingbrieven om (potentiŽle) opdrachtgevers op de hoogte te houden van beschikbare milieukandidaten op de arbeidsmarkt. Het plezier dat het schrijven van deze brieven met zich mee bracht, leidde eind mei 2007 tot de oprichting van SalblaS Tekstbureau.

Met SalblaS Tekstbureau wil Steef als zelfstandig tekstschrijver uiteenlopende organisaties van dienst zijn bij het schrijven van (commerciŽle) teksten.