Home Foto's FC Groningen  SV Gastenboek Links

 

FC Groningen pakt drie punten tegen Willem II

FC Groningen heeft gister met 4-1 van Willem II gewonnen. In een wedstrijd die een beetje in het teken stond van de actie van het GF en de Z-SIDE was FC Groningen de betere ploeg maar was de 4-1 een tikkeltje geflatteerd. Na het verlies vorige week tegen Twente is besloten om de vakken D en E de eerste zeven minuten leeg te houden. Toen de vakken na de zeven minuten 'open' gingen werd de harde kern door de rest van het publiek uitgefloten. Een dieptepunt in de geschiedenis van de Euroborg. Ik kan er wel kwade woorden over gaan opschrijven maar dat heeft toch geen zin, ik vraag me af of er ook maar een paar van die mensen erbij waren in Enschede. Hierdoor was er minder sfeer dan normaal, maar gelukkig pakte FC Groningen de drie punten en kunnen we volgende week met een schone lei beginnen, van twee kanten weliswaar. 

 

 

 

Fotoverslag Willem II - FC Groningen

FC Groningen laat zich vrijwillig slachten door de Tukkers

FC Groningen heeft zondag met 7-1 !!!!! verloren van Twente. Verder heb ik er weinig aan toe te voegen.

 

 

 

 

 

 

Fotoverslag FC Twente - FC Groningen

 

Suárez held van Groningen

FC Groningen heeft gister in de Euroborg met 2-1 gewonnen van Roda JC. Dankzij een goal in de 91ste minuut van Suárez mocht FC Groningen weer drie punten optellen bij het totaal. Makkelijk kwam de overwinning niet tot stand. In de eerste helft was FC Groningen de betere ploeg en kreeg ook me meeste kansen. Nevland was er het dichts bij op aangeven van Suárez, maar hij schoot knap genoeg over. De ruststand was 0-0. In de tweede helft was het tegen de verhouding in Roda dat op voorsprong kwam. In de 61ste minuut was het de Fauw die Roda op voorsprong bracht. Na twee wissels van Jans. Florén en Lovré erin voor vd Linden en Seedorf ging FC Groningen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in naam van Nevland die in de 71ste minuut het net wist te vinden. De wedstrijd leek gelijk te gaan eindigen maar Suárez liet nog maar een keer zien waarom hij naar het noorden is gehaald. Op prachtige wijze maakte hij de 2-1, na 91 minuten.

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Roda JC

 

Gelukkig punt in Breda

FC Groningen heeft zondag tegen NAC met 0-0 gelijkgespeeld. In een boeiende wedstrijd was het uiteindelijk FC Groningen die het meest gelukkig was met het punt. NAC was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg en FC Groningen had niks te klagen met het gelijkspel.  Mark Jan Fledderus kreeg de grootste kans vlak voor rust om FC Groningen nog op voorsprong te zetten. Dit gebeurde niet en verder waren er weinig kansen voor FC Groningen.

 

 

 

 

 

Fotoverslag NAC - FC Groningen

FC Groningen pakt drie hele belangrijke punten tegen Excelsior

FC Groningen heeft woensdag met 2-1 gewonnen van Excelsior. Erik Nevland was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Na ongeveer 20 minuten maakte Nevland zijn eerste. 1-0 leek ook de ruststand te worden maar Grot verschalkte Roorda met een mooi schot. Na de thee was FC Groningen duidelijk de betere ploeg en dankzij weer een treffer van Erik Nevland was de eindstand 2-1.

 

 

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Excelsior

FC Groningen verliest heel onnodig in Friesland

FC Groningen heeft gister in Hoerenveen met 4-2 verloren. Door twee persoonlijke fouten van Bas Roorda was er geen houden meer aan. FC Groningen was de betere ploeg maar het mocht niet baten. Weer gaan die friezen erin Friesland met de drie punten vandoor, dat is flink frustrerend. Doordat ik geen kaartje heb kunnen krijgen zijn er nog geen foto's. Heb jij echter foto's gemaakt en wil je ze op deze site dan kan je een mailtje sturen naar

stefanspage@home.nl

 

 

FC Groningen verliest onnodig in de Arena

FC Groningen is gister in de snelkookpan van Amsterdam de ongeslagen status kwijtgeraakt. In een leuk duel won Ajax met 3-2 van FC Groningen en hierdoor staat FC Groningen op de vierde plaats. In een wedstrijd waar genoeg gebeurde kwam Ajax op een voorspong in de tweede helft. Even later stond FC Groningen op een 2-1 voorsprong door doelpunten van Levchenko en Suárez. Een mooi resultaat hing in de lucht. Het ging echter toch nog mis en zo won Ajax met 3-2.

 

 

 

 

 

Fotoverslag Ajax - FC Groningen

Alles klopt in knotsgekke slotfase

FC Groningen heeft in de Euroborg met 4-3 gewonnen van Vitesse. In een wedstrijd waarin FC Groningen in de tachtigste minuut nog met 3-1 achterstond kwam alles uiteindelijk toch nog goed. Na een paar minuten spelen staat Vitesse al op een 1-0 voorsprong. Pryor scoorde voor Vitesse. Na negenendertig minuten komt FC Groningen eindelijk op gelijke hoogte. Levchenko zorgt op deze manier voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft is FC Groningen de betere ploeg maar is het Vitesse die twee keer scoort. Dat FC Groningen uiteindelijk nog wint is prachtig te noemen. Via doelpunten van Koen van der Laak en Luis Suárez wint FC Groningen van Vitesse en zo staan we weer "gewoon" derde.

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Vitesse

 

FC Groningen red het net niet tegen Partizan

Het was gisteravond net niet genoeg. FC Groningen won met 1-0 tegen Partizan Belgrado. Er waren twee doelpunten verschil nodig als FC Groningen door wou gaan naar de volgende ronde. Ondanks de twee penalty's die FC Groningen cadeau kreeg is het niet gelukt. Na zestig minuten scoorde Koen van der Laak de 1-0 voor FC Groningen uit een penalty. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg FC Groningen een superkans om de tweede ronde te bereiken. Helaas miste Yuri Cornelisse de tweede penalty en hierdoor bleef FC Groningen steken op 1-0.

 

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Partizan Belgrado

 

Druk programma kost eerste punten

FC Groningen heeft zondag de eerste twee punten laten liggen in de Euroborg. Tegen RKC werd het 1-1. Na een sterk begin van FC Groningen en de 1-0 al na tien minuten spelen, kwam RKC in de tweede helft beter in de wedstrijd. Nadat Suárez in het begin van de tweede helft de kans op 2-0 had laten liggen kwam RKC na zevenenvijftig minuten op een 1-1 stand. Hierna raakte FC Groningen volledig de kluts kwijt en mocht het blij zijn dat RKC er niet met de drie punten vandoor ging.

 

 

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - RKC

FC Groningen doet wat het moet doen tegen Top Oss

In de Euroborg heeft FC Groningen vanavond met 2-1 gewonnen van Top Oss. In een matig gevulde Euroborg kwam FC Groningen na een klein half uurtje op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rasmus Lindgren. Een aantal minuten later scoort Faria tegen de verhouding in de 1-1. Dat is tevens de ruststand. Na een donderspeech van Ron Jans begint FC Groningen beter aan de tweede helft. Na 51 minuten komt FC Groningen dan op een 2-1 voorsprong. Luis Suárez is de doelpuntenmaker. Suárez krijgt nog een hele goede kans na een fout in de verdediging van Top maar hij schiet de bal op de lat. Verder valt er niet veel meer te genieten in de Euroborg. Na 88 minuten schiet een speler van Top Oss nog een keer richting Roorda en deze bal raakt zowaar de lat. Hier komt FC Groningen nog goed weg. FC Groningen bekert verder en maakt zich op voor RKC.

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Top Oss

Superstart van het seizoen door winst op Sparta

In Rotterdam heeft FC Groningen gister met 0-1 van Sparta gewonnen. Seedorf scoorde en door de overwinning staan we nu tweede

 

 

 

 

 

 

Fotoverslag Sparta - FC Groningen

FC Groningen houdt zicht op tweede ronde UEFA Cup

In Belgrado heeft FC Groningen donderdag met 4-2 verloren van Partizan Belgrado. In de 2de minuut was het al raak doordat de scheidsrechter in een schwalbe trapte. In de eerste helft liep het zelfs op tot 3-0. In de tweede helft scoorde FC Groningen de 3-1 en iedereen was weer vol vertrouwen. In blessuretijd scoorde Partizan en FC Groningen allebei nog een keer. Suárez zorgde dat FC Groningen niet kansloos is over twee week. De scheidsrechter en grensrechters waren een regelrechte ramp donderdag en het zou mij niks verbazen als ze zijn omgekocht. Morgen in Rotterdam dan maar weer drie punten pakken

 

 

 

 

Fotoverslag Partizan Belgrado - FC Groningen

FC Groningen wint met zeer veel moeite tegen Heracles

In de euroborg heeft FC Groningen gistermiddag voor de zeventiende keer op rij een competitiewedstrijd niet verloren. In een hele matige wedstrijd kwam Heracles al na één minuut spelen op een 1-0 voorsprong. Kruiswijk had de eer om de snelste eigen goal te maken in de historie van de eredivisie. In de tweede minuut kreeg Heracles alweer een goede kans en FC Groningen was even helemaal de weg kwijt. De ruststand is 0-1 en FC Groningen zal zich echt moeten verbeteren de tweede helft. Gelukkig gebeurde dit ook en na de rust schiet Koen van der Laak FC Groningen op 1-1 en Levchenko maakt er na zeventig minuten spelen 2-1 van. Zo komt alles nog goed en kan FC Groningen met vertrouwen afreizen naar Belgrado. 

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Heracles Almelo

 

Eerste punt in een uitwedstrijd

In Nijmegen heeft FC Groningen zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. In een saaie wedstrijd die nooit tot leven kwam was het gelijkspel terecht te noemen. Beide ploegen gingen niet op jacht naar de drie punten en speelden laf. NEC kwam na ongeveer tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong door Romano Denneboom. Glen Salmon tekende voor de treffer van FC Groningen.

 

 

 

 

Fotoverslag NEC - FC Groningen

 

FC Groningen wint en domineert tegen Feyenoord

Gistermiddag heeft FC Groningen met 3-0 van Feyenoord gewonnen. In een bomvolle Euroborg begon de wedstrijd rustig en in de eerste helft waren er weinig kansen te noteren. Erik Nevland had FC Groningen op voorsprong kunnen zetten maar Timmer redde knap op zijn kopbal. In de tweede helft was er een andere wedstrijd te zien. FC Groningen komt na 55 minuten op voorsprong door Erik Nevland. In de 61ste minuut is het alweer raak en schiet Koen van der Laak de 2-0 achter Henk Timmer. Salmon mag ook nog een keertje scoren op aangeven van Danny Buijs en zo staat FC Groningen na 61 minuten al op 3-0. De voorsprong komt verder niet meer in gevaar en FC Groningen had de score zelfs nog kunnen uitbreiden. Al met al een hele leuke wedstrijd gezien en een prachtig resultaat ! Laten we hopen dat dit belooft voor het volgende seizoen !

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Feyenoord

FC Groningen speelt gelijk tegen Porto

Eindelijk was er weer een wedstrijd in de Euroborg. FC Groningen speelde gister tegen de kampioen van Portugal een verdienstelijke wedstrijd. Erik Nevland opende in de twaalfde minuut de score en dat was tevens de ruststand. In de zestigste minuut scoorde Porto de 1-1. Even later had Nevland de bal er alweer in liggen en zo stond het 2-1. Dit leek de eindstand te gaan worden maar het werd in de laatste minuut nog 2-2.

 

 

 

 

Fotoverslag FC Groningen - FC Porto

 

 

We zijn weer onderweg

FC Groningen is weer begonnen met de voorbereiding. Er zijn inmiddels alweer twee oefenwedstrijden afgewerkt die beiden met grote cijfers werden gewonnen. Het is nog steeds wachten op de eerste echte krachtmeting met een goede profclub. Zaterdag 22 Juli volgt de eerste krachtmeting tegen FC Porto. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Euroborg en er zullen vanaf dan weer foto's op deze site komen.

 

In de rij liggen voor seizoenkaart

 

19 Juni dan begint de vrije verkoop voor seizoenkaarten van FC Groningen. Veel kans heb je waarschijnlijk niet aangezien 93% van het stadion al vol zit. Volgens Hans Nijland zijn er nog enkele honderden seizoenkaarten beschikbaar. Aangezien de run op seizoenkaarten enorm is, is het aan te raden er vroeg bij te zijn. Om 9 uur dan zal de verkoop losbarsten bij de Fanshop van de FC. Wie weet word het een gekkenhuis zoals velen nog weten bij de vroegere Europacup wedstrijden. Ik vermoet dat er veel mensen zijn die in de loop van de ochtend of in de nacht al present zijn om zeker te zijn van een plekje.

Mijn advies luid dus ook als je nog een seizoenkaart wilt aanschaffen er zeker op tijd bij te zijn. Schaf vast een warme slaapzak aan of koop een thermoskan om de koffie warm te houden en wie weet heb je nog geluk.

 

 

 


FC Groningen haalt nieuwe middenvelder

FC Groningen heeft van Anderlecht de middenvelder Goran Lovré overgenomen. Hij was transfervrij en tekent bij FC Groningen een contract voor drie jaar. Goran die al vanaf zijn zestiende bij Anderlecht kwam was het bankzitten zat en laat weten dat hij graag bij FC Groningen weer veel aan spelen toe wil komen en zin heeft in het Europese avontuur. Dat hij dit seizoen dus maar twee wedstrijden heeft gespeeld heeft voor het Groningen management niet uitgemaakt om hem te contracteren. Hopelijk hebben ze het bij het rechte eind. Bij deze wil ik Goran veel succes wensen bij FC Groningen

 

 

seizoen club wedstrijden doelpunten competitie
2001/02 Anderlecht 1 0 Belgie
2002/03 Anderlecht 15 2 Belgie
2003/04 Anderlecht 9 1 Belgie
2004/05 Anderlecht 16 2 Belgie
2005/06 Anderlecht 2 0 Belgie
Totaal   43 5  

FC Groningen besluit geweldig seizoen niet met voorronde Champions Leaque

FC Groningen heeft woensdag avond in de Euroborg met 2-1 gewonnen van Ajax. Lange tijd leek een verlenging nodig te zijn om het duel te beslissen. FC Groningen begon direct heel fel aan de wedstrijd en kreeg verschillende mogelijkheden. Het duurde echter tot de 42ste minuut dat FC Groningen op voorsprong kwam. Erik Nevland schoot de bal hard achter Stekelenburg. De ruststand was 1-0 voor FC Groningen. In de tweede helft kwam Groningen weer het beste uit de startblokken. In de 61ste minuut kwam het resultaat dankzij een goal van Bruno Silva. Een geweldige knal van de rand van het stafschop gebied liet de goalie van Ajax kansloos. Lange tijd leek het op een verlenging uit te lopen. Helaas schoot Wesley Sneijder in de 87ste minuut naar de veilige 2-1 voor Ajax. Iedereen in het stadion had door dat het nu over en sluiten was voor Groningen. Helaas eindigt dit geweldige seizoen hier. Aan de andere kant wie had dit kunnen denken. Geweldig !

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Ajax

 


                                                                                                                                                                                                                                  

FC Groningen verliest in Amsterdam

FC Groningen heeft gister in de Amsterdam Arena geen potten kunnen breken tegen Ajax. In de Ufo werd het 2-0 voor Ajax. De Amsterdammers begonnen een stuk sterker dan FC Groningen en kwamen na 9 minuten al op een 1-0 voorsprong. FC Groningen had daarna een paar kleine kansjes op de 1-1 maar die gingen er dus niet in. De ruststand was ook 1-0. In de tweede helft zagen we weer een saaie wedstrijd waarin FC Groningen gewoon een uitgebluste indruk maakte. Het werd nog 2-0 voor Ajax en dat was ook de eindstand. Gelukkig viel de 3-0 niet waardoor we nog steeds een kleine kans hebben in de Euroborg. Laten we hopen dat de Groningers weer een beetje zijn bijgekomen en er nog één keer vol in willen vliegen.

 

 

 

Fotoverslag Ajax - FC Groningen

 


                                                                                                                                                                                                                                  


Het feest kan niet op voor FC Groningen

FC Groningen heeft in Alkmaar met 2-1 verloren van AZ. Door de 3-1 thuisoverwinning van FC Groningen gaat Groningen door naar de finale van de Playoffs. In Alkmaar was het duidelijk dat AZ moest winnen. Er werd door de ploeg van Louis van Gaal heel aanvallend gespeeld en AZ kreeg goede kansen. FC Groningen daarentegen kreeg via Buijs ook een hele goede kans maar Timmer redde knap op zijn kopbal. De ruststand leek 0-0 te gaan worden maar in de 43ste minuut zorgde Koevermans toch nog voor de 1-0. Na de rust leek het even mis te gaan voor FC Groningen. Arveladze zorgde in de 55ste minuut voor de 2-0. Met deze stand zou FC Groningen dus uitgeschakeld zijn. Uit het niets zorgde Danny Buijs in de 60ste minuut voor de 2-1. Dit was tevens de eindstand. Je kan wel concluderen dat FC Groningen de grote winnaar is van het nieuwe systeem. Groningen gaat met de joden strijden om een plek in de voorronde Champions Leaque.

 

 

Fotoverslag AZ - FC Groningen

 


                                                                                                                                                                                                                                  


FC Groningen feest gewoon door tegen AZ                                                                                                                                                                               21 april'06

Het FC Groningen feestje gaat nog gewoon even door. FC Groningen won opnieuw. Het werd in een kolkende Euroborg 3-1 voor de Groningers. Het enige smetje op de wedstrijd was dat AZ in de aller laatste minuut nog de 3-1 maakte. Aan de andere kant denk je dan waar hebben we het over want wie had dat nou kunnen denken 3-1 tegen AZ. FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in 8 minuten al 4 corners. Echte kansen leverde dit echter niet op maar het was duidelijk te zien dat FC Groningen vertrouwen had in de wedstrijd. AZ kreeg in de eerste helft één goede kans maar die werd niet verzilverd. In de tweede helft begon FC Groningen sterker en kwam het na 55 minuten op een 1-0 voorsprong via Cornelisse. FC Groningen liep uit naar 3-0 via Fledderus en van der Linden. AZ deed in de laatste minuut nog iets terug van Jaliens door de 3-1 te scoren

 

 

Fotoverslag FC Groningen - AZ

 


                                                                                                                                                                                                                                  


Feestje op de grote markt                                                                                                                                                                                 17 april'06

Na afloop van de wedstrijd FC Twente - FC Groningen was er een groots feest op de grote markt. De spelers werden gehuldigd en het Europees voetbal werd uitbundig gevierd. Nadat we rond een uur of zeven waren teruggekeerd bij de Euroborg ging iedereen richting de grote markt. Op de grote markt werd het werkelijk een gekkenhuis. Er waren ongeveer 8000 Groningers gekomen om het feestje mee te vieren. Het werd uiteindelijk één groot feest. Toen om ongeveer acht uur de spelers erbij waren gekomen ging iedereen los

 

 

 

Fotoverslag feest op de Grote Markt

 

 


                                                                                                                                                                                                                                  


Het onmogelijke gebeurt FC GRONINGEN GAAT EUROPA IN !!                                                                                                                     17 april'06

In Enschede heeft FC Groningen Europees voetbal gehaald. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de tukkers. Door de uitzonderlijke prestatie van de tricolores uit Tilburg (4-1 winst tegen Utrecht) eindigt FC Groningen op de 5de plaats. De 5de plaats die recht geeft op Europees voetbal. Er werd met 12 bussen afgereisd naar Tukker land. Een wedstrijd die elke Groninger zich nog lang zal heugen. Beide teams begonnen allebei afwachtend aan de wedstrijd en er kwamen in het eerste half uur dan ook weinig kansen. De sfeer was echter opperbest want Willem II stond voor tegen Utrecht en het leek er ook nog niet op dat Twente snel zou gaan scoren. FC Twente heeft de hele eerste helft één hele goede kans gehad en daarmee hield het ook wel op eigenlijk. We gingen dus rusten met een 0-0 stand op de borden. In de tweede helft zien we FC Groningen in de 78ste minuut via Yuri Cornelisse op voorsprong komen. Het uitvak ontploft werkelijk. Iedereen beseft dat het bijna niet meer mis kan gaan. Twente komt nog wel op gelijke hoogte in de 88ste minuut maar dat maakt niemand meer wat uit in Groningen. Het is nog even een paar minuten spannend en daarna wordt er druk feestgevierd. FC Groningen speelt volgend seizoen UEFA CUP !!!

Fotoverslag FC Twente - FC Groningen

 

 


                                                                                                                                                                                                                                  


FC Groningen knokt zich langs FC Utrecht en blijft in de race voor plek 5                                                                                           12 april'06

In de Euroborg heeft FC Groningen dinsdagavond met 2-1 gewonnen tegen FC Utrecht. In de 1e helft was Utrecht zeker de beste ploeg. De domstedelingen kregen een aantal goede mogelijkheden op de 0-1. FC Groningen verloor veel duels en kreeg geen kansen. In de 2de helft zagen we een heel ander spelbeeld, al na 4 minuten was het raak. Koen van der Laak zorgde voor de 1-0. Hij kopte raak uit een hoekschop van Yuri Cornelisse. FC Groningen was geen schim meer van de ploeg die het was voor rust en er kwam direct een hoop vertrouwen na de 1-0. Niet veel later zorgde Rasmus Lindgren op schitterende wijze voor de 2-0. Hij kopte heel mooi raak uit een vrije bal van Paul Matthijs. FC Utrecht ging daarna een stuk aanvallender spelen en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 2-1. Tom Caluwé was de gevierde man aan de kant van Utrecht. Groningen kreeg hierna nog een aantal goede kansen maar het bleef 2-1. Helaas won ook lucky-ajaks weer en daardoor heeft FC Groningen het niet meer in eigen hand. De missie in duidelijk, winnen tegen de tukkers.

 

 

Fotoverslag FC Groningen - FC Utrecht 

 


                                                                                                                                                                                                


FC Groningen houdt zicht op 5de plaats                                                                                                                                                    10 april'06

 

FC Groningen heeft zondag in de kampioenswedstrijd van PSV met 1-1 gelijkgespeeld. In de 1e helft kwam FC Groningen via Erik Nevland op een 1-0 voorsprong. Na rust scoorde wie anders dan Farfan de 1-1. PSV drong nog aan maar de 2-1 bleef uit. Door dit gelijkspel heeft FC Groningen nog zicht op de 5de plaats. Er moet woensdag tegen FC Utrecht in ieder geval gewonnen worden.

 

 


                                                                                                                                                                                                     

10 Vragen aan Erik Nevland                                                                                                                                                                             5 april '06

In de VI van deze week staat een interview met Erik Nevland. In de wekelijks terugkomende categorie "10 vragen aan" wordt deze week Erik Nevland aan het woord gelaten. Hij heeft het onder andere over Ron Jans en over het succes van FC Groningen dit seizoen.

 

 

 

 

Lees het interview met Erik Nevland


                                                                                                                                                                                                         


FC Groningen simpel langs Vitesse                                                                                                                                                                    2 april '06

FC Groningen heeft zondag simpel gewonnen van Vitesse. In de Euroborg werd het 2-1. FC Groningen scoorde tweemaal op een heel belangrijk moment tijdens de wedstrijd. De 1-0 van Erik Nevland werd gescoord in de 37e minuut. Hij kapte een verdediger uit en schoot hard raak vanaf ongeveer 16 meter. De ruststand was dus 1-0. Vijf minuten na rust was het alweer raak en weer was het Erik Nevland die scoorde. FC Groningen hield daarna de wedstrijd onder controle en had de mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Vitesse had nog in de 70ste minuut een strafschop kunnen krijgen maar FC Groningen had de scheidsrechter ook een keertje mee. In de 9ste minuut deed Vitesse nog wat terug en zo werd de eindstand 2-1 in het voordeel van FC Groningen. De trots van het noorden staat nu op een 6de plaats met even veel punten als Ajaks.

 

 

Fotoverslag FC Groningen - Vitesse

 


                                                                                                                                                                                                         


Takje Toernooi wederom groot succes                                                                                                                                                              1 april '06

Het takje toernooi dat zaterdag voor de tweede keer werd georganiseerd was wederom een succes. Er werd weer meer geld ingezameld voor de stichting Spierziekten Nederland. Rond een uur of twaalf verrichte Hans Nijland de aftrap. Tussendoor kwamen nog een paar FC Groningen spelers en Ron Jans even polshoogte nemen. Danny Buijs, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden, Mark Jan Fledderus namen de moeite even langs de sporthal te gaan op hun vrije zaterdag middag. Er deden dit jaar zes teams mee: Team Z-SIDE, FC Groningen Supportersvereniging, Groningen Fanatics, Takje Friends and Family en Unoficcial FC Groningen Forum I en II. De winnaars waren uiteindelijk het team Z-SIDE. Tweede en derde werden het Forum team II en de Supportersvereniging.

 

 

Enkele foto's Takje Toernooi.

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Takje Toernooi morgen in sporthal de Weijert

Morgen wordt voor de tweede keer het takje toernooi georganiseerd. Dit is een toernooi ter nagedachtenis aan Emiel Branbergen. Zijn bijnaam is Takje vandaar het takje toernooi. Emiel is vorig jaar overleden aan een spierziekte.  Tijdens dit toernooi wordt er geld ingezameld voor de Stichting Spierziekten Nederland. Hoe meer mensen er komen hoe meer geld er naar deze goede stichting. Geen speler kom dan als supporter !

Kijk voor meer informatie op www.trotsvanhetnoorden.nl

 

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Weer geen drie punten in uitduel

FC Groningen heeft zaterdag tegen NEC met 2-2 gelijkgespeeld. FC Groningen kwam twee keer terug van een achterstand. FC Groningen begon de wedstrijd goed en was zeker de eerste 20 min de bovenliggende partij. Er werd echter niet gescoord de 1e helft en zo gingen we rusten met 0-0. In de 2de helft duurde het niet lang voordat er werd gescoord. Na ongeveer twee minuten was het al raak. Tininho kon vrij intikken na slecht dekken bij een corner. In de 58ste minuut scoort Koen van der Laak de 1-1 en groeit de hoop weer op de overwinning. In de 65ste minuut scoort NEC de 2-1 uit een vrije trap. Dit kan toch wel de 1e echte blunder van het seizoen genoemd worden. FC Groningen komt gelukkig nog gelijk door een doelpunt van Danny Buijs in de 82e minuut.

 

 

 

Fotoverslag NEC - FC Groningen

 


                                                                                                                                                                                                         


FC Groningen wint dik verdiend tegen Ajaks

FC Groningen heeft zondagmiddag tegen Ajaks met 3-2 gewonnen. In een hele leuke wedstrijd kwamen de Amsterdammers tot twee keer terug. FC Groningen speelde heel erg sterk en kwam na 13 minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Vermaelen had hands gemaakt in de 16 en Levchenko maakte hier dankbaar gebruik van. Nog geen vier minuten later scoort Huntelaar uit het niets de 1-1. Dit is tevens de eerste kans van Ajaks in de wedstrijd. FC Groningen blijft beter spelen maar we lijken met 1-1 te gaan rusten. In de blessuretijd van de 1e helft scoort Groningen toch nog de 2-1 door een knappe goal van Nevland. In de 2de helft wordt Ajaks helemaal overrompeld en FC Groningen is oppermachtig. In de 68e minuut komt Ajaks weer helemaal uit het niets op gelijke hoogte. Gelukkig raakt FC Groningen niet in paniek en kan het 3 minuten later alweer de 3-2 maken. Van der Linden knalt de bal achter Stekelenburg. In de slotfase krijgt FC Groningen nog een aantal kansen om de score uit te breiden maar dit gebeurt niet. Roorda heeft ook nog een paar knappe reddingen en zo blijven de punten in Groningen.

Fotoverslag FC Groningen - Ajaks

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Monoloog Yevgeni Levchenko in VI

Deze week is in VI een interview te lezen met FC Groningen speler Yevgeni Levchenko. Hij heeft het onder andere over politiek, de naturalisatie van Salomon Kalou en over zijn geboorteland Oekraïne.

 

Lees het hele interview met Levchenko

 

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Goedspelend FC Groningen verliest weer

FC Groningen heeft gister opnieuw verloren tegen een degradatiekandidaat. In het Zuiderpark werd met 2-1 verloren tegen ADO Den Haag. FC Groningen begon heel sterk aan de wedstrijd en kreeg veel mogelijkheden. Het was ook niet meer dan logisch dat FC Groningen na ongeveer een kwartier spelen op 0-1 voorsprong kwam. Het leek toen een gemakkelijke avond te gaan worden voor FC Groningen. 8 minuten na de 0-1 stond het echter alweer gelijk. Michael Mols scoorde oog in oog met Roorda. Michael Mols met de bal aan de voet was Paul Matthijs te snel af. ADO kreeg na de  1-1 wat meer grip op de wedstrijd maar het resulteerde nooit in echte kansen. Het was dan ook 1-1 bij de rust. FC Groningen begon de 2de helft net zoals de 1e en het was eigenlijk ook wachten op de 1-2. FC Groningen scoorde niet en ADO kreeg een penalty doordat Paul Matthijs het nodig vond om een ADO aanvaller neer te leggen. Ferry Bodde schoot hard raak en zo stond het 2-1 voor ADO. FC Groningen kwam niet meer langszij en zo verloor het dus opnieuw. Wat na de wedstrijd gebeurde was misschien wel het dieptepunt van de avond. Er waren slechts 4 FC Groningen spelers die even de moeite namen om de 70 meegereisde supporters te bedanken. Roorda, Levchenko, Nevland en Matthijs bewandelden de weg naar het uitvak. De andere spelers en Ron Jans zijn na een wedstrijd volgens mij nog nooit zo snel binnengeweest.

Fotoverslag - ADO Den Haag - FC Groningen

 


                                                                                                                                                                                                         


Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

Zaterdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Ado Den Haag in het Zuiderpark. FC Groningen heeft in deze wedstrijd de kans op zich te revancheren voor de 5-0 nederlaag tegen Willem II. Beide teams hebben de punten hard nodig. Eerder dit seizoen won FC Groningen met 3-1 in het oosterpark. De doelpunten kwamen op naam

van Danny Buijs (2x) en Yuri Cornelisse. Namens Ado scoorde Edwin de Graaf tegen. Over een favoriet kan je eigenlijk niet spreken ondanks dat FC Groningen aardig wat hoger staat. Het is altijd een beladen duel in Den Haag met de fanatieke aanhang op midden noord.

ADO Den Haag en FC Groningen staan zaterdag voor de 13de keer tegenover elkaar in Den Haag. De balans is precies gelijk, ADO won 4x en FC Groningen ook. Daarnaast werd het nog 4x gelijk.

Vorig jaar won FC Groningen met 0-3 in Den Haag dus dat is misschien iets wat hoopgevend is voor FC Groningen. Over de opstelling en afwezigen bij FC Groningen is nog weinig te zeggen. Bij Ado doen Wesley Verhoek en Geert den Ouden niet mee.


                                                                                                                                                                                                         


.NL domeinnaam?! l

Weet jij voor deze site een leuke .nl domeinnaam?. Ik zit al een tijdje na te denken over een passende .nl domeinnaam maar zit een beetje vast. Weet jij wel een leuke en passende naam voor deze site zou ik het leuk vinden als je me die verteld. Ik heb al dingen gehoord zoals strijdersvanhetnoorden.nl tot aan greenwhitearmy.nl. Weet jij een leukere naam of vind je bijvoorbeeld één van die namen tof dan zou ik het graag horen. Reageren kan in het gastenboek of je kan me een e mail sturen.

Naar het Gastenboek

Stuur een E mail

 

 

 


                                                                                                                                                                                                      


FC Groningen blameert zich in Tilburg

In Tilburg tegen Willem II heeft FC Groningen zich heel erg geblameerd. Het werd maar liefst 5-0     voor de mannen uit Tilburg. Na een half uur voetballen kwam Willem II op een 1-0 voorsprong. Na de 1-0 achterstand kwamen er een paar goede kansen voor de FC om gelijk te maken. Dit bleef uit en we zijn toen gaan rusten met een 1-0 achterstand. Iedereen ging er vanuit dat FC Groningen de 2de helft scherp zou gaan beginnen maar niks bleek minder waar. In het eerste kwartier na rust liep Willem II uit naar maar liefst 5-0 !!!!. FC Groningen heeft in de tweede helft gespeeld als een stel slappe honden die zich werkelijk op ieder punt lieten aftroeven door de nummer 17 van de eredivisie. De Groningers hebben geen seconde laten zien waarom ze op de 5de plaats van de eredivisie staan. Het is een nederlaag die keihard aankomt in Groningen.

 

Fotoverslag Willem II - FC Groningen

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Groningen pakt een punt tegen Feyenoord

In een boeiende wedstrijd heeft FC Groningen gister een punt overgehouden aan het treffen met Feyenoord. De wedstrijd eindigde in 1-1. FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en troefde Feyenoord op vele fronten af. Dat resulteerde na zo'n 13 minuten in de 1-0. Buijs kopte een voorzet goed door op de inlopende Fledderus en die kon vrij inschieten en de 1-0 stond op de borden. De eerste helft had Feyenoord vrij weinig in te brengen en bracht Koeman van Hooijdonk erin. Het spelbeeld veranderde niet veel in het begin en daardoor was de rust stand  1-0

In de tweede helft was FC Groningen het eerste kwartier nog steeds beter maar daarna werd Feyenoord beter. In de 71ste minuut scoorde van Hooijdonk de 1-1 en dit was ook de eindstand. Feyenoord kreeg nog een aantal goede kansen maar de 1-1 is een terechte uitslag.

Fotoverslag FC Groningen - Feyenoord

 

 


                                                                                                                                                                                                         


FC Groningen wint van RBC

FC Groningen heeft zondag 3 hele belangrijke punten gepakt in de strijd om Europees voetbal. In Roosendaal werd met 1-2 gewonnen. Het was een zware middag in Roosendaal voor FC Groningen In de 42e minuut komt FC Groningen verdient op voorsprong door een doelpunt van Erik Nevland. FC Groningen domineert op dat moment de wedstrijd en het leek slechts een kwestie van tijd tot wanneer de 1e goal voor FC Groningen zou vallen. In de 2de helft is er werkelijk een heel ander spelbeeld en komt RBC verdient op 1-1. Na die goal drukt RBC door en lijkt het er lange tijd op dat RBC de wedstrijd gaat winnen. Dit seizoen zit het RBC vaak tegen en dat was ook dit keer weer het geval. Yuri Cornelisse scoort tegen de verhouding in de 1-2. Hierdoor pakt FC Groningen weer 3 belangrijke punten.

 

 

 


                                                                                                                                                                                                         


Voorbeschouwing RBC Roosendaal - FC Groningen

Zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Een wedstrijd die gewonnen moet worden. Helemaal als je naar de stand op de ranglijst gaat kijken. RBC staat laatste en is eigenlijk al gewoon gedegradeerd. Geen probleem zou je denken. Toch is niet iedereen in Groningen hier helemaal gerust o20-11-2006 17:58:41p. Na puntverlies tegen Heracles en zelfs een verliespartij tegen Sparta moet FC Groningen nu echt 3 punten gaan pakken in Roosendaal. Eerder dit seizoen won FC Groningen thuis tegen RBC met 1-0. Aan Groningen kant zijn aardig wat blessures oa het centrale duo Kruiswijk en Luirink. De laatste keer dat FC Groningen won in Roosendaal was in 2000. Laten we dus hopen dat we daar 2006 straks bij kunnen schrijven.
29-08-2004   RBC Roosendaal - FC Groningen 2-2 Sterk  
13-03-2004   RBC Roosendaal - FC Groningen 1-0 Vervecken  
28-10-2003   RBC Roosendaal - FC Groningen 1-0 Jol  
12-11-2002   RBC Roosendaal - FC Groningen 2-0 Oskam  
17-09-2000   RBC Roosendaal - FC Groningen 0-2 Uilenberg

 


                                                                                                                                                                                                         


FC Groningen verliest 3 belangrijke punten (1-0)

FC Groningen heeft opnieuw niet gewonnen. Op het kasteel werd het 1-0 voor Sparta in een slechte wedstrijd. De ploegen begonnen de wedstrijd allebei heel afwachtend. In het 1e helft waren er weinig kansen te noteren voor beide ploegen. Er werd dus gerust met 0-0. Na de rust kwam de FC sterker uit de startblokken en kreeg een paar kansen. Mede door een goed keepende Ponk bleef het 0-0. Sparta had eigenlijk geen kans gehad daarvoor behalve een paar kleine schoten op goal. Een gelijkspel zou dus een terechte uitslag geweest zijn. Helaas voor FC Groningen schoot De Fauw Sparta 5 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong. Jans bracht toen pas Seedorf in en even later debuteerde Kieft. FC Groningen kreeg eigenlijk geen kans meer en zo werd de eindstand dus 1-0.

 

Fotoverslag Sparta - FC Groningen

 

 


                                                                                                                                                                                                         


                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Contact de webmaster

20-11-2006 17:58

  Volgend jaar schitteren we in Europa !!

©Stefan's Fan Page, alle rechten voorbehouden