> a u t e u r

Hergé is de auteur van de Kuifje-boeken. Zijn echte naam is Georges Remi. Als je de initialen achterstevoren leest (RG) en dit op zijn frans uitspreekt krijg je de naam Hergé. Georges Remi werd geboren op 22 mei 1907 in Brussel. Zijn vader werkte in een confectieatelier voor kinderkleding en zijn moeder was huisvrouw. Hij had een vijf jaar jongere broer, waarmee hij nooit veel contact had.

 

Van 1914 tot 1918 bezocht Georges Remi de gemeenteschool van Brussel. Onderaan de bladzijden van zijn schrift tekende hij toen al verhaaltjes in plaatjes over de oorlog. Later ging hij naar een katholieke middelbare school, waar hij verder bleef gaan met het tekenen van plaatjes. Uit die tijd komt ook zijn pseudoniem Hergé. Na zijn middelbare school werkt hij een tijdje bij een dagblad, maar zijn ideeën voor Kuifje komen pas nadat hij uit dienst treed.

 

Dit was in 1928. Voor het Franstalige dagblad waar hij toen voor werkte, tekende hij dagelijks strips met Kuifje in de hoofdrol. Deze waren in zwart-wit en vormden samen een doorlopend verhaal. Later kwam het idee om van deze losse strips een boek uit te geven. Het was echter niet mogelijk alle plaatjes te gebruiken, dus koos Hergé de belangrijkste plaatjes uit, welke werden uitgegeven in een album van 62 bladzijden.

 

Wanneer de rest van de albums is uitgegeven kun je vinden onder de knop albums. Met zijn albums 'Raket naar de Maan' en 'Mannen op de Maan' was hij ver zijn tijd vooruit. Deze albums zijn namelijk geschreven in de jaren 1950 tot 1953. Hergé deed onderzoek naar de voorbereidingen die men deed voor ruimtereizen en gebruikte deze informatie voor zijn strip. Bij de maanreizen in 1969 bleken veel zaken in de Kuifje boeken te kloppen.

 

Het laatste album 'Kuifje en de Alfakunst' heeft Hergé nooit kunnen afmaken. Hij leed al jaren aan leukemie en werd op 25 februari 183 na een longaandoening in het ziekenhuis opgenomen. Hij stierf op donderdag 3 maart om 22 uur.

 

 

kuifje, tintin, stripboeken, strips, comics