contact E-Mail

 

 

Home

 

 

Ik ben geboren in Heythuysen 1945 en getrouwd met Truus, vader van drie knappe dochters en schoonvader van twee geweldige schoonzonen. Per oktober 2000 ben ik gestopt als zelfstandige warme bakker van Tungelroy (Gemeente Weert in Limburg). Vanaf mijn 17e heb ik duiven en inmiddels ben ik ruim 18 jaar voorzitter geweest van de voormaige Grenszoekers te Stramproy. Hier heb ik meestal meer tijd in gestoken dan in mijn duiven en tijd had je als zelfstandige toch al te kort. Maar de vereniging was bijna alles voor mij, want hoe kun je het anders meer dan 18 jaar volhouden.

Ik speelde in het verleden het programma en behaalde daar vele kampioenschappen en ook generale titels, dit ondanks veel tijd gebrek. Om die reden ging ik in de midden jaren 80 over tot de grote fond, met zowel de morgen lossing als de middag lossing waarop ik dan ook regelmatig goede uitslagen neerzetten

Door een verdwaalde jonge duif van mij kwam ik bij Wiel en Fienny Beckers in Sittard terecht die mij toen zeer goed geholpen hebben met late jongen uit de kuiflijn en het vaalt etc…. welk bloed nog steeds is terug te vinden in mijn duiven en niet te vergeten zijn raad en daad door zijn toedoen behaalde ik gelijk in 1991 de 9e en 28e nat St-Vincent.

De duiven zitten boven de voormalige bakkerij en inmiddels is er een tuinhok bijgekomen. Ik ben voorstander van ruime hokken en weinig duiven. Mijn duiven bestand bestaat vanaf 2003 in totaal om en om 65 duiven waarvan 7 kweek-koppels, dus een kleine liefhebber op de grote fond.

Het komt regelmatig voor dat ik op vakantie ga tijdens de vluchten en dan een vlucht oversla. Ook komt het voor dat ik nog in een tennis toernooi zit als de duiven thuiskomen van de vlucht, er zit dan wel een vervanger te kijken. Tennissen is mijn eerste hobby dan de duiven. Ja, soms moet je kiezen of delen, het leven bestaat niet uit duiven alleen.