Charvillat ligt in de streek " Combrailles ",een heuvelachtig gebied in de Auvergne zo'n 50 km ten noordwesten van Clermont-Ferrand in het departement Puy-de-Dme.
De Combrailles biedt een zeer gevarieerd landschap met veel loof- en dennenbossen, kronkelende rivieren en beekjes, pittoreske dorpjes met Romaanse kerkjes en karakteristieke boerderijen en ligt aan de rand van het "Parc Rgional Naturel des Volcans D'Auvergne".
In de directe omgeving zijn nog vele andere attracties een belevenis waard. Wij noemen bijvoorbeeld de Gorges de Chouvigny, de rune vanChateau Rocher met zijn schitterende vergezichten over de rivier de Sioule, de hoogste Europese spoorbrug Viaduc des Fades, de Puy de Dme met z'n uitzicht over het vulkaanlandschap en natuurlijk de hoofdstad van de Auvergne, Clermont-Ferrand met z'n bezienswaardige en gezellige binnenstad.
De regio biedt ook tal van mogelijkheden voor het houden van actieve vakanties zoals paardrijden, kanovaren en vissen, parapenting en deltavliegen. Ook zijn er in de streek vele wandel- en fietsroutes uitgezet.Uitzicht

St-Gervais d'Auvergne
copyright ©
Charvillat