WSMontfort (WeerStation Montfort)

Homepage van Thieu Smeets, weeramateur en lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK).


Als weeramateur plaats ik maandelijks een overzicht van de waarnemingen van station Montfort op het internet. Het station ligt op de coördinaten N 51°07'30,9", E 5°56'58,6" (N51.12530, E5.94961), 30 meter NAP.
Het weerstation opgericht eind 1992 is een zogenaamd STR (voorheen A2) station. De zelfbouwweerhut staat in een afgesloten tuin die op het noorden ligt. Het station is voorzien van geijkte minimum- en maximum- thermometer, een zelfbouw Hellmann regenmeter en een DAVIS WEATHER MONITOR II. Dit electronische weerstation (van EKOPOWER) is voorzien van thermometers, luchtdrukmeter, wind- snelheid en -richtingmeter en een regenmeter. Middels een externe datalogger en wat software lees ik iedere 10 minuten (WMO) de gemeten data en kan ze daarna converteren naar een spreadsheet en verder bewerken. De data worden automatisch ieder kwartier geupload.

Montfort

Montfort (Limburgs: Mofert) is een stad in Midden-Limburg (Nederland), ten oosten van de Maas en ten zuiden van Roermond. Het aantal inwoners is bijna 4000. Het is een van de zes kernen van de gemeente Roerdalen.

Links

Wikipedia

Kasteel Montfort

Middeleeuws Montfort

Ondernemers Montfort

Weerstation Montfort

Meteo Roerstreek

Mofert Mien Dörpke(FB)

Pieterpad

SNA (voetbal)

Tennisclub

Schutterij St. Urbanus

Excelsior

Groeten uit Montfort

Kasteel Montfort (FB)

Wandelgids

Promotion

Luchtfoto's

Biej de Vogel

Dancing Housmans

B&B

EHBO

Huisarts

Fanfare de Vriendenkring

Parochie