Kerk cosmas en damianus

 
Op deze pagina zult u meer informatie aantreffen van de Cosmas & Damianus kerk te Afferden (L). Rechts van de pagina bevind zich een menu met de daartoe behorende onderwerpen. Zo is er een speciale pagina die u uitlegt geeft over het monumentale altaar in de kerk. Maar ook een overzicht van de diverse pastoors van Afferden door de jaren heen. Daarnaast treft u hieronder diverse foto's aan van zowel de 'nieuwe' als de 'oude' kerk van Afferden (L).
 
De kerk is bijna klaar...
Hieronder treft u enkele prachtige én unieke foto's aan van de 'nieuwe' Cosmas & Damianus kerk te Afferden (L). Als u goed kijkt ziet u dat het interieur nog niet helemaal af is. Zo ontbreken nog de tegels op de vloer en moet hier en daar de muren nog wat gewit worden. Ook het monumentale altaar ontbreekt nog, maar zoals men weet kwam dit pas medio 1973 terug in de kerk.
 
 
Diverse foto's
Hieronder treft u diverse foto's van de Cosmas & Damianus kerk te Afferden (L) aan. Foto's van zowel voor de oorlog als van na de oorlog.
 
 
   
Ansichtkaarten
 

Een prachtige ansichtkaart van de nieuwe kerk. Helaas is (nog) niet bekend van wanneer de kaart is.

En hier de achterkant. Zoals te zien is het dialect van invloed geweest op de kaart van v.d. Putten. Linksboven staat Comos ipv Cosmas. Een veel/vaak voorkomende fout!

 

 

"De kerk en de kapel van Afferden (L.)" - Afferden (L) - 1996

GESCHIEDENIS