foto's Afferden (L)

Ansichtkaarten

Een ansichtkaart van de Gerarda Molen te Afferden. Uitgegeven door Kool's Boekhandel in 1954!
Een ansichtkaart uit 1966. Met rechtsboven nog het voormalige Hotel Maaszicht. Hier is later het huidige appartementencomplex Maaszicht gebouwd.
Een ansichtkaart van de Langstraat, genomen vanaf de Melingstraat.
Een zwart/wit ansichtkaart van Afferden.
Een zwart/wit ansichtkaart van Afferden.
Een ansichtkaart van de Roland-camping te Afferden.
Een kleurenansichtkaart van Afferden.
Een ansichtkaart van Afferden, toen het Rimpelt nog het verlengstuk was van de Langstraat.
Een ansichtkaart van de Rolandcamping te Afferden!
Een ansichtkaart van de 'nieuwe' kerk.
Een oude ansichtkaart van de 'oude' kerk, genomen vanaf de Rijksweg.
Een ansichtkaart van de Dorpsstraat. 
Een ansichtkaart van de destijds "Nieuwe Woonwijk" van Afferden. De achterste rij huizen liggen aan de Wilhelminastraat, de vrijstaande woning op de voorgrond aan de Beatrixstraat.
Een ansichtkaart van de Dorpsstraat.
Een prachtige ansichtkaart van de Dorpsstraat in Afferden.
Een zeer oude ansichtkaart van de Dorpsstraat, met rechts op de foto het voormalige hotel "De Sleutels". Op deze plaats is later het huidige gebouw gebouwd. Zie de ansichtkaart hieronder voor de exacte positie van het gebouw!
Een ansichtkaart van Afferden uit 1949.Zoals te zien ontbreekt het uitzicht op de kerktoren.
 

 

Overige

In de boerderij aan de huidige Eckeltsedijk (nummer 2) woonde voor de oorlog de familie Cornelissen. Van links naar rechts: het paard "Ruun", Thei, Dora, Truus, Knilleke en Chris Cornelissen.
Het interieur van de parochiekerk was in 1933 feestelijk getooid met bloemen en planten bij gelegenheid van het gouden priesterfeest van W. Berden, die van 1907 tot 1934 pastoor is geweest te Afferden.
Rond 1938 maakte meester Van Bree vanaf de Rijksweg deze foto van de kerk. Links ligt de boerderij van Kamps. Rechts van de kerk staat de pastorie, het latere zustershuis.
Voordat in de jaren dertig de weg om Afferden aangelegd werd, heette de Dorpsstraat Rijksweg. Deze foto, genomen ter hoogte van de Eckeltse Beek, biedt een fraai gezicht op Afferden bedreigd door het hoge water. Op de voorgrond staat Kantonnier Pullen.
Voordat de Rijksweg in 1936 werd aangelegd, stond het Maaswater soms tot in de Dorpsstraat. Zo ook in januari 1926. Links café De Zwaan (anno 2006 Kubbus) en rechts, in het voormalige notarishuis, bakkerij Van den Bergh.
In 1930 heeft de gemeente een vierklassig gebouw laten oprichten aan de Langstraat. Deze openbare lagere school is later uitgebreid. Sedert 1939 was het de bijzondere lagere meisjesschool. Van 1931 tot 1935 was hier de lagere landbouwschool ook tijdelijk ondergebracht.

Foto's van Afferden (L)

GESCHIEDENIS