Faciliteiten

Landgoed Bleijenbeek staat niet alleen voor natuur, maar ook voor sport en culinaire aspecten. Hieronder een overzicht van wat Landgoed Bleijenbeek u anno 2007 al te bieden heeft! Maar omdat Landgoed Bleijenbeek en het naastgelegen dorp Afferden onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn, treft u ook de faciliteiten aan die Afferden (L) u te bieden hebben!

Met het menu aan de rechterzijde van de pagina wordt u met één muisklik naar de informatie van de faciliteit van uw keuze gebracht. Klik daarna slechts 2 maal willekeurig op het scherm om terug te keren!

 

Eten & Drinken

Restaurants Cafés
Golfbaan Bleijenbeek Hotel Restaurant "Heerenwaard"
Hotel Restaurant "Heerenwaard" Café Partycentrum "Kubbus"
Café Restaurant "De Matshoek" Café Restaurant "De Matshoek"
Auberge "De Papenberg" Auberge "De Papenberg"
Café-Restaurant "'t Rimpelt" Café-Restaurant "'t Rimpelt"
Eetcafé "'t Trepke" Eetcafé "'t Trepke"
Cafetaria "'t Kapelleke"
Cafetaria "'t Eendje"
Golfbaan Bleijenbeek

Overnachten

Hotels Campings
Hotel Restaurant "Heerenwaard" Camping "Roland"
Auberge "De Papenberg" Camping "Hengeland"
Restaurant Pension "De Matshoek" Camping "Klein Canada"
Dierenhotel "De Papenheuvel" Camping "The Turnery"
Bed & Breakfast
Bed & Breakfast "De Ammoniet"

Activiteiten

Amusement Wandelen
Café-Restaurant "'t Rimpelt" volgt...
Golfbaan Bleijenbeek
Fietsen Fietspendelboot
volgt... volgt...
Bezienswaardigheden
Streekhistorisch Museum
Ruïne Kasteel Bleijenbeek
Kerk Cosmas en Damianus
Kapel van O.L.V. van Smarten
Kapel St. Antonius Abt
Molen 'Nooit Gedacht'
Paoterskapel
St. Jozefkapelletje

 

Golfbaan Bleijenbeek

Gelegen in de kop van Limburg, op het Landgoed Bleijenbeek, ligt sinds 2005 deze fantastische 18 holes golfbaan. Naast de 18 holes Championshop Cours (GVB verplicht), beschikt de golfbaan ook over een 9 holes Par 3-4 oefenbaan en een 9 holes Pitch & Puttbaan.

Daarnaast beschikt golfbaan Bleijenbeek ook over een restaurant waarop u volop kunt genieten, dit op een informele wijze van diverse smakelijke gerechten. Zo zijn er lunchmogelijkheden, een 3-gangen keuzemenu en diverse uitgebreid buffetten. Maar ook voor een lekker kopje koffie op het terras met uitzicht op de golfbaan bent u bij Restaurant Bleijenbeek op het juiste adres!

 

Bleijenbeek 14 - 5851 EE Afferden (L) - Telefoon 0485-530084 - website - e-mail

 

Auberge "De Papenberg"

Auberge "De Papenberg" heeft samen met Golfbaan Bleijenbeek een prachtig 2 daags arrangement samengesteld. Twee dagen compleet verzorgd; golfen op Landgoed Bleijenbeek en dineren en overnachten bij auberge "De Papenberg" Hier vindt u meer informatie over het golf- arrangement.

Maar ook zonder een golf-arrangement is het heerlijk verblijven bij auberge "De Papenberg". Zo hebben ze de beschikking over een prachtig restaurant. Van oorsprong een boerderij, kunstzinnig ingericht met antiek meubilair en waar de marktkwaliteit van de seizoensproducten en de sprankelende inspiratie van de keuken, meermaals per week een volledig nieuwe spijskaart bepalen met top geselecteerde specialiteiten en uitgelezen menu's.

Daarnaast is er de bar/lounge. Hier vindt u de geborgenheid van rust en de gezelligheid van thuis in een verfijnd comfort. Heerlijk natafelen of genieten van een drankje en een hapje rond het haardvuur. Maar dit kunt u ook buiten, op het terras. Deze is gelegen in een schitterende wandeltuin met buxus- en lavendelhagen en een pracht aan bomen, heesters en bloemen, waar op zomerse dagen buiten gedineerd wordt.

En de nacht kunt u doorbrengen in één van de  21 stijlvol, luxe ingerichte kamers in de bekende "Papenberg sfeer", alle voorzien van eigen badkamer met ligbad en toilet, haardroger, broekenpers, telefoon, k.t.v., radio, koffiezetapparaat en een minibar.

Kijk voor meer informatie op www.papenberg.nl .

 

Hengeland 1a - 5851 EA  Afferden (L) - Telefoon 0485-531744  - website - e-mail

 

Café-Restaurant "'t Rimpelt"

Café-Restaurant "'t Rimpelt" verzorgt samen met Golfbaan Bleijenbeek greenfee-arrangementen en golfclinics. Eerst een dagje sportief genieten op golfbaan Bleijenbeek, om vervolgens heerlijk verrast te worden op culinair gebied bij "'t Rimpelt". Meer informatie over de greenfee-arrangementen en golfclinics vindt u hier

Maar ook zonder een greenfee-arrangement of golfclinic kunt u terecht bij café-restaurant "'t Rimpelt". Deze van oorsprong mooie boerderij is omgetoverd tot een huiselijk en gezellig restaurant waar creativiteit en kwaliteit hoogtij vieren! Met streekgebonden, hoogwaardige en vooral verse producten worden ieder seizoen weer andere, fantastische gerechten bereid. 

Daarnaast beschikt  café-restaurant "'t Rimpelt" ook over een midgetgolfbaan. Dus mocht het golfen op Golfbaan Bleijenbeek voor u nog even "te hoog" gegrepen zijn, dan kunt u ten alle tijden een balletje slaan op deze prachtige midgetgolfbaan!

 

Rimpelt 31 - 5851 EK Afferden (L) - Telefoon 0485-531400 - website - e-mail

 

Streekhistorisch Museumpje

Hoe leefde men 70 jaar geleden in deze streek? Hoe deed moeder de was, hoe zag een winkel er van binnen uit en welk gereedschap werd er in die dagen gebruikt? Een klein tipje van de sluier wordt opgelicht als men een kijkje gaat nemen in het "streekhistorisch museumpje" van voormalig hotel de Sleutels in de Dorpsstraat in Afferden. 

Het streekhistorisch museumpje, een initiatief van oud-ondernemer Wim Heijligers. Zijn  voormalige winkel staat propvol attributen en gebruiksvoorwerpen uit de jaren dertig en later. Al kijkende krijgt men een goede indruk van het harde, sobere leven uit die tijd.  

Nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet, pak de telefoon en maak een afspraak voor een uitgebreide rondleiding (tel. (0485) 531331). Let wel, het museum is van binnen alleen op afspraak te bezichtigen, van buiten 7 dagen in de week!

 

Dorpsstraat 64 - 5851 AK Afferden (L) - Telefoon 0485-531331

 

Hotel-Restaurent "Heerenwaard"

Bij hotel restaurant Heerenwaard wordt u ontvangen in een ambiance van hartelijkheid, gastvrijheid en in een sfeer van nostalgie. Hotel restaurant Heerenwaard ademt zijn eigen identiteit uit, dit merkt u meteen bij binnenkomst, het zal u prettig verrassen. Het hotel is natuurlijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Alle kamers hebben een douche of bad, toilet, televisie en telefoon. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreide kaart. En in het grand café is het gezellig vertoeven met een lekker kopje koffie, een goed glas wijn of een van de  vele biersoorten.

 

Dorpsstraat 10 - 5851 AJ Afferden (L) - Telefoon 0485-532323 - website - e-mail

 

Eetcafé "'t Trepke"

Wie van lekker eten houdt en daarvan wil genieten in een rustige en sfeervolle omgeving kan eigenlijk niet om eetcafé 't Trepke heen. Gelegen aan de doorgaande weg tussen Afferden en Bergen ligt dit rustieke pareltje waar men de lekkerste gerechten op tafel tovert.

 't Trepke staat ook wel bekend om haar gebruik van culinaire streekgerechten. 

Bij eetcafé 't Trepke kan men genieten in een sfeervolle ambiance van een speciaal biertje, een kleine verfijnde wijnkaart, streekgerechten en een ongedwongen sfeer. Bij eetcafé 't Trepke kunt u niet alleen voor een compleet etentje terecht, ook voor het gebruiken van een lunch of een hartig tussendoortje is dit eetcafé een rustoord waar iedereen zich even de tijd kan gunnen voor een lekker hapje en drankje.

 

Heukelom 21 - 5851 AA Afferden (L) - Telefoon 0485-531101 - website - e-mail

 

Café Partycentrum "Kubbus"

Info volgt...

 

Dorpsstraat 42 - 5851 AK Afferden (L) - Telefoon 0485-531254 - website - e-mail

 

Café Restaurant Pension "De Matshoek"

Info volgt...

 

 Langstraat 6- 5851 BE Afferden (L) - Telefoon 0485-531257

 

Cafetaria "'t Kapelleke"

Info volgt...

 

Langstraat 2 - 5851 BE Afferden (L) - Telefoon 0485-532012

 

Cafetaria "'t Eendje"

Info volgt...

 

  Dorpsstraat 9 - 5851 AG Afferden (L) - Telefoon 0485-531980

 

Dierenhotel "De Papenheuvel"

Info volgt...

 

Melingveldweg 5 - 5851 CB Afferden (L) - Telefoon 0485-531608 - website - e-mail

 

Camping "Roland"

Info volgt...

 

Rimpelt 33 - 5851 EK Afferden (L) - Telefoon 0485-531431 - website - e-mail

 

Camping "Hengeland"

Info volgt...

 

 Hengeland 10 - 5851 EA Afferden (L) - Telefoon 0485-531355 - website - e-mail

 

Camping "Klein Canada"

Info volgt...

 

Dorpsstraat 1 - 5851 AG Afferden (L) - Telefoon 0485-531223 - website - e-mail

 

Camping "The Turnery"

Info volgt...

 

Groene Streep 7 - 5851 ED Afferden (L) - Telefoon 0485-531509 - website - e-mail

 

Bed & Breakfast "De Ammoniet"

Info volgt...

 

Schenck v Nijdeggenstr. 2 - 5851 BJ Afferden (L) - Tel. 0485-532544 - website - e-mail

 

 

 

Landgoed Bleijenbeek - Afferden (L)

FACILITEITEN