Stand in voor Eekhoorn

Deze hadden we nog niet, een eekhoornvoederhuisje. Die kon er nog wel bij, bij onze diervoederbestelling voor de vogeltjes deze winter. Is bedoeld voor tuinen waar regelmatig eekhoorns te zien zijn, en waar de eekhoorns soms overlast veroorzaken omdat ze vogelvoedersilo's mollen: ze willen bij het voer.

Nou zien we niet vaak eekhoorns, maar wel af en toe.
Nou hebben we geen last van hooligan-eekhoorns.
Nou is het nog niet echt winter.
Maar toch een eekhoornhuisje, gewoon voor de leuk.
eekhoornhuis1eekhoornhuis2
eekhoornhuis3

Huisje met doorzichtig raampje aan de voorkant, zodat te zien is of er voer in zit. En een klap dakje, eekhoorn gaat op het plankje voor het huisje zitten (zie de zwarte hond *) als stand in) en opent het dakje en pakt met zijn eekhoornhandjes de hazelnoten of andere lekkernijen. Dat is de theorie. Nu nog kijken of ze het voer gaan vinden.

Dilemma: huisje ver in de achtertuin ophangen, met grootste kans op eekhoorns, maar dan zien we z niet (vanuit huis). Of: huisje in boom vlak bij huis oohangen en hopen dat eekhoorn het huisje vind?
Alternatief is: huisje eerst achterin, totdat ik zie dat er van gesmikkeld wordt, en dan steeds een boom dichterbij huis. Lastig alleen is dat dit huisje vastgespijkerd of geschroefd moet worden...

*) De Zwarte Hond is van kunstenaar Peter Bastiaanssen, die eens een heel project maakte met een zwarte hond met kraaloogjes (art is a dog). Google maar eens zijn naam en klik op 'afbeeldingen'!