Tuin van I en R

Het weekend van 18 en 19 september 2010 was niet alleen egelweekend, maar ook open tuinen weekend van Groei & Bloei afdeling Haren/Eelde. Helaas niet zo mooi weer, een graad of 12 na/tijdens buien, bij wat zon iets warmer. Ik heb uiteindelijk maar 1 tuin bezocht, die van Ina en Rindert. In het buitengebied van Paterswolde en omringd door weilanden. Zowel vanuit de voortuin als via een paar doorkijkjes in de achtertuin kun je de weilanden zien.
Er staan heel veel verschillende soorten asters in de tuin, maar voor de bloei was het net te vroeg. De eerste asters hadden bloemen, maar veel soorten bloeien nog niet, nog een week of twee wachten. Daarentegen zijn nu nog de laatste kleuren van de floxen te zien, die zullen over twee weken verdwenen zijn. Tussen de buien door naar Paterswolde gefietst, en in een heerlijk zonnetje door de tuin gewandeld. Veel kleur van verbena's, persicaria en sedums. Her en der de grote kleurvlekken van dahlia's. Een fris groen grasveld, met her en der eilandborders en ook een grote cirkel ongemaaid gras. Nu niet zo opvallend, maar eerder in het jaar met prachtige wilde bloemen.
Op de overdekte veranda hebben we even geschuild voor een fikse bui. Binnen dronken we een kopje thee en op een droog moment (nou ja : bijna) fietste ik weer naar huis. Altijd leuk zo'n tuinbezoekje.