Plantjes in potjes

Zaterdag.
Een dag met buien.
Af en aan.
Grijs, bui, blauw, zon.
Om en om.


Ik had Sophie beloofd om plantjes op te potten voor de plantjesmarkt zondag. Op de buienradar zag ik dat er buien aankwamen. Nog een half uurtje droog. Heel snel boodschapjes gedaan en toen letterlijk rondgerend in de tuin.
Stel je het volgende voor: met van die grote emmers met handvaten en een schepje.
Zwoesh, daar steek ik een paar zaailingen digitalis uit. Schep, vork! Een flinke pol oregano. Whooom. Nieuwe emmer vol met stukken zenegroen, bijna in bloei. Spit, schep! En polletjes bieslook, zaailingen linaria. Gallop. Stukjes persicaria en geranium. De eerste drupjes beginnen te vallen. Stapel. Alle emmers op het overdekte terras gezet. Ren snel even naar de verre schuur en haal een grote stapel plastic potjea. Ook mee naar het terras. Wacht, ook nog even een uitlopers van wollige munt uitsteken. En om thee van te maken: (graai) citroenmelisse. Ik had een boel zaailingen al opgepot en wel van kleine lila viooltjes, daar gingen er ook 6 van mee.
Eind van de middag kwam Sophie langs en ging met zon 40 potjes weer weg. Als het weer een beetje meewerkt morgen ga ik ook even op de plantjes markt kijken.
Foto: zomaar een papaverhart, uit mijn fotoverzameling. Heeft niks met de opgepotte plantjes te maken. Gewoon mooi plaatje.