Seizoen 2: Afke

Voor degenen die dit log al wat langer volgen, is dit seizoen twee van de koolmezenserie.
Een korte terugblik op vorig jaar: Hoe Afke Koolmees haar Pieter vindt, en het jonge stel een grote woning betrekt. Pril geluk, en blijdschap, 10 eieren. Maar ook drama, kindersterfte, en uiteindelijk het verdwijnen van Pieter. Vier jongen hebben het nest verlaten. Een lach en een traan. Voor wie de hele serie nogmaals wil bekijken, klik hier.

En dan nu de eerste aflevering van seizoen 2.
Twee weken terug hebben we de camera op de spreeuwenkast weer aangesloten. Daar bleek al heel veel nestmateriaal in te zitten, en het duurde niet lang voor dat we zagen wie daar bezig was. Afke! De spreeuwenkast is opnieuw bezet door een koolmezenpaar.
We hebben de nieuwe vlam van Afke nog niet gezien op film gezien, maar wel gehoord. We noemen hem Jelle (naar Pieter Jelle Troelstra). Elke ochtend vroeg moedigt Jelle Afke aan om weer een ei te leggen. Het eerste ei hebben we op twee april gezien, als alles gaat zoals verwacht, zou ze nu 5 eieren moeten hebben. Het is ons nog niet gelukt om dat te zien: voordat Afke het nest verlaat dekt ze keurig alle eieren toe met pluis. Kijk maar hoeveel je er ziet op bijgaand
filmpje.

Afke6april2015.