Marter poep

Afgelopen vrijdag riep Eddy vanuit de werkkamer 'er loopt iets op de vliering'. het was rond het middag uur, beide poezen waren in beeld. De vliering boven de werkkamer is alleen via een luik te bereiken, en dat zat gewoon dicht. Of via een paar grote kieren onder de dakgoot , daar kan een niet al te groot beest, zoals een marter zich makkelijk doorheen wurmen.
Ladder er bij en voorzichtig luik uit het plafond van de werkkamer getild.
Flatsch, daar gleed iets langs me heen op de grond. Toen ik het luik nog verder omlaag haalde zag ik daar een verse drol liggen, letter lijk net gedeponeerd. Dat was wat Eddy gehoord had. En een deel van de drol was op de grond gegleden. Bij het opruimen (met een plastic zakje als handschoen) kon ik voelen dat de drol nog warm was.

Op de foto zie je het luik buiten liggen op de picknick tafel, voordat ik het schoongemaakt had. En een foto van de verse drol in vol ornaat. Bessen eet ie dus, en druiven, en aan de grote zaden te zien ook de bessen van taxus...
luikpoep26septpoep26sept2

Met een zaklantaarntje de donkere vliering ruimte bekeken, maar geen marter gezien. Of gehoord, sindsdien. Misschien is ie geschrokken van mij toen het luik opeens open ging.