Cyclaam!!!!

Prachtig als je ergens bent waar een heleboel mini-cyclaampjes onder de bomen groeien. Of als je dat op TV ziet. Maar tot nu toe was ik niet succesvol met cyclamen in eigen tuin. Vorig jaar november heb ik twee knollen geplant. Zie Cyclaam uit knol | Tuin | 't Groentje.
Een paar weken terug ging ik op zoek naar de cyclaam bij de appelboom. Helaas, ik vond alleen een lege huls, de knol was helemaal opgegeten door o.a. pissebedden. Vandaag was ik bezig afgevallen druiven en druivenbladeren onder de pergola op te ruimen. Met de hand graaide ik onder een hortensia om de druifjes weg te halen. Opeens voelde ik dat er iets met een rukje loskwam. Het voelde niet als druif (of slak) of afgevallen blad. Ik hield een wit bloemknopje in mijn hand. Een bloemknop!! Op mijn knieen keek ik onder de hortensia. En daar zag ik een
cyclaampje. Een in bloei en nog een heleboel knopjes (minus 1). Ik heb meteen de overhangende takken van de hortensia een beetje opgebonden. Genieten van de cyclamen.


Het is wat donker onder de struik, dus de foto's (uit de hand) zijn niet helemaal scherp. Moet ik nog eens doen met statief. Maar ik wil jullie de eerste foto's van 'eigenste cyclamen' niet onthouden.