Huuh!

Als je last hebt van arachnofobie betekent dat dat je bang bent voor spinnen. Nou heb ik daar meestal geen last van. Spinnen in huis vang ik in mijn handen, soms met een glaasje en een ansichtkaart, en zet ze buiten. Maar soms blijkt er ook in mij een instinctieve angst voor spinnen te zitten. Als een wat groot uitgevallen wolfspin plotseling door de kamer wandelt (let op, het is er weer tijd voor), of als bij het "ontspinnenwebben" van de serre met een ragebol opeens een enorme kruisspin omlaag valt of een (wederom enorme) wolfspin ineens bijna over mijn voeten wandelt.

Huuh, dan deins ik toch even terug. Het is vooral het onverwachte, het soms snelle bewegen van de achtpotigen. Met een afgevallen blaadje schuif ik beide spinnen van het terras af. Om dan, als ik bekomen ben van de initiele schrik, snel het fototoestel te pakken. En dan krijg je dit...

Foto 1: van boven
Foto 2 en 3: frontaalEn dan blijkt zo'n spin, ik denk een wolfspin, opeens zes (6!) ogen te hebben, zie foto 2 en vooral 3. En dan ook nog van die harige extra pootjes/handjes bij de mond. Bizar.
Meer spinnenfoto's op de website van Bert Messelink: www.fotobm.nl